La ciutat de Barcelona acollirà el proper mes de març el "Partners in Learning Global Forum" que anualment organitza Microsoft Corporation, imposant-se a ciutats com Lisboa o Bogotà que també optaven a organitzar la cita. La trobada que convertirà Barcelona en la Capital Mundial de la Innovació Educativa tindrà lloc entre els propers dies 11 i 14 de març de 2014 i acollirà uns 1.500 experts en educació de tot el món provinents de més de 80 països.
Així, Barcelona serà escenari de diferents debats sobre qüestions d’actualitat relacionades amb l’ensenyament i les noves tecnologies. Els temes poden anar des de la innovació educativa, l’aplicació de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions en la millora de l’educació o el desenvolupament de continguts educatius online. A més, també s’exposaran bones pràctiques i casos d’èxit de centres educatius de tot el món.
L’objectiu del programa Partners in Learning de Microsoft és compartir i desenvolupar models d’aprenentatge que permetin crear una comunitat de col·laboració entre professors i líders de l’ensenyament mitjançant la utilització de la tecnologia i la innovació educativa. D’aquesta manera, Barcelona esdevindrà capital mundial de la innovació educativa, agafant el relleu de Praga que va acollir la cita el 2012, i imposant-se a d’altres capitals d’arreu del mon que hi optaven, com Lisboa i Bogotà.
Aquest projecte potencia el paper de Barcelona com a ciutat educadora. En aquesta línia, la ciutat acollirà el XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores sota el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”, tal i com s’ha presentat recentment al consell plenari. Aquest Congrés se celebrarà a la ciutat de Barcelona entre els dies 13 i 16 de novembre de 2014, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.
Estreta col·laboració de Barcelona amb Microsoft
En paral·lel, Microsoft ha anunciat recentment a Houston el CityNext (www.microsoft.com/CityNext ), una iniciativa que té com a objectiu impulsar a les administracions, les empreses i els ciutadans d’arreu del món a reimaginar el seu futur per tal de crear comunitats més atractives. Barcelona és, juntament amb Manchester o Philadelphia, una de les ciutats implicades en aquesta nova estratègia que situa les ciutats com els centres d’innovació i desenvolupament econòmic i social del segle XXI.
Barcelona ha reunit amb èxit dades i aplicacions al Núvol per millorar les seves operacions administratives, interactuar amb els ciutadans i fer més transparent i accessible la informació a tothom. Amb l’OpenData BCN, desenvolupada amb Windows Azure, Barcelona posa a disposició dels ciutadans tota mena de dades i indicadors. L'obertura de dades públiques consisteix en posar a l’abast de tothom la informació que posseeix el sector públic en formats digitals, estandarditzats i oberts, per tal de fomentar la seva reutilització i crear nous serveis.
Barcelona, seu del fòrum mundial de Microsoft el 2014
Es preveu que hi participin 1.500 experts de 80 països i es debatrà sobre ensenyament i noves tecnologies
Ara a portada
-
-
Política Illa garanteix que els Mossos no deixaran desatès cap poble ni ciutat: «No hi haurà impunitat» Bernat Surroca Albet
-
Societat El Tarzan romà: d'implicar el papa Francesc en ocupacions de pisos a visitar la Casa Orsola David Cobo
-
Política Una absència sonada: per què Sánchez no serà al funeral del papa Francesc? Tania Tapia Díaz
-
Publicat el 19 de juliol de 2013 a les 13:45
Et pot interessar
-
Política Pimec es reuneix amb Puigdemont a Waterloo per frenar la reducció de la jornada laboral
-
Política Parlon reivindica el «segon desplegament» dels Mossos per arribar als 25.000 agents
-
Política Cauen un 5% els delictes en el primer trimestre de 2025
-
Política Illa i Parlon saluden els comissaris dels Mossos en el seu primer Dia de les Esquadres