El món local català dóna suport a la pau a Colòmbia

Diverses entitats municipalistes fan un acte a Granollers per donar suport al país sud-americà en aquest moment històric | Més de 17.000 colombians residents a Catalunya podran votar al plebiscit de diumenge

Publicat el 27 de setembre de 2016 a les 10:47
Quin lloc millor que el Centre de Cultura per la Pau de Can Jonch de Granollers per donar suport al procés de pau que viu Colòmbia. L’equipament ha estat la seu aquest dilluns d’un acte del món local per donar a conèixer la situació història que es viu al país sud-americà. El Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya han presentat una moció conjunta que s’està aprovant des de moltes institucions.

La cònsol de Colòmbia a Barcelona ha mostrat el seu agraïment al suport que estan rebent des del món local, ha assegurat que ara estan esperançats en sembrar un nou país i ha animat a tots els colombians a participar al plebiscit d’aquest diumenge. Diana Celis,ha reconegut que no s’hauria arribat a una situació com la que es viu al seu país sense la col·laboració internacional ni les institucions civils, i no només colombianes: “Avui és el primer dia de la resta de la nostra vida”, ha assegurat.

Celis ha precisat que més de 17.000 colombians residents a Catalunya podran votar al plebiscit de diumenge. El lloc serà al segon pis del consulat, situat al carrer Pau Claris de Barcelona, de 8 del matí a 4 de la tarda.

El món local català ha assegurat que l’exemple de Colòmbia demostra que amb diàleg es pot aconseguir gairebé qualsevol cosa. L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat la importància de l’acord de pau i el plebiscit: “El que passarà és molt important, és la sacralització d’una historia fonamental, la lluita contra la violència, l’ús de la paraula per construir una nova realitat i fer del diàleg un instrument per fer possible l’impossible”.
Per la seva banda, la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó, ha afegit que el procés de pau necessita un suport internacional i que se li doni importància: “Des dels municipis volem posar el nostre granet de sorra”, ha declarat.

Des de la Federació i l’Associació de Municipis s’ha demanat generositat a les dues parts i s’ha animat als més de 17.000 colombians que viuen a Catalunya a participar a la consulta.

El vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis, Fermí Santamaria, ha recordat que “feia 50 anys que el poble esperava aquesta pau” i ha assegurat que “la millor arma és el diàleg”. Per la seva banda, la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Laura Campos, ha demanat a les dues parts en conflicte “que siguin generoses” i ha recordat que el municipalisme està al costat del procés.

Finalment, els participants s’han fet una fotografia a l’ombra del roure pènol que hi ha al pati de Can Jonch, i que precisament és descendent de l’Arbre de Gernika.