La reunió de la ponència de la Llei Electoral d'aquesta setmana celebrada aquest matí ha perfilat els articles que ja havien estat pràcticament pactats la setmana passada i que delimiten el funcionament de l'administració electoral. Un avanç que no cicatritza els desacords que existeixen entre els grups, sobretot amb la mare dels ous: el sistema electoral.
El sistema electoral, a l'espera
Tot i que la setmana passada els grups havien previst que fos aquest divendres quan comencés a discutir-se el polèmic sistema electoral, finalment no s'ha pogut arribar a tractar. Així, els partits han acordat que la setmana vinent cadascú portarà la seva proposta de sistema electoral detallada i per escrit per tal de fer, si més no, un primer intercanvi d'impressions.
Les figures del procés electoral
En aquesta sessió -celebrada, per cert, just dos anys després de la creació de la ponència- s'ha parlat també de les figures que acompanyaran els processos electorals. Actualment, en unes eleccions hi ha interventors i apoderats de cada partit a tots els col·legis. Els grups, però, han acordat que la futura Llei només contemplarà la figura de l'apoderat, que aglutinarà les funcions que ara fan els dos i que farà desaparèixer a l'interventor.
Sindicatura electoral
També s'ha tancat que la Sindicatura Electoral tingui entre 6 i 7 membres, amb majoria de jutges i que el seu president serà un magistrat amb vot de qualitat. També s'ha acordat que a més de la seu central de la Sindicatura existiran un o dos nivells territorials sota el seu comandament.
També s'incorpora la ILP
La ponència també ha acordat que la setmana vinent, un cop passat el tràmit de les esmenes a la totalitat que es debatrà al ple, s'incorporarà als seus treballs la ILP sobre la Llei electoral. Els grups han estat d'acord en que la proposta de la ILP formi part dels documents a estudiar en la ponència, com ja ho són la del grup d'experts o els testimonis que han passat pel Parlament.
El Parlament torna a ajornar el debat del sistema electoral
Els grups posposen el debat una setmana més i treuen suc dels petits acords arribats
Ara a portada
Publicat el 13 de febrer de 2015 a les 16:43
Et pot interessar
-
Política Espanya és el país que menys inverteix en defensa de l'OTAN
-
Política La Fiscalia Superior de Catalunya diu que ha actuat «raonablement ràpid» en les peticions d'amnistia a independentistes
-
Política Sánchez anuncia 1.300 milions d'euros en 10 anys per construir pisos «més ràpid»
-
Política La Moncloa rectifica i busca fórmules per no comprar bales a Israel