Els calçots, protagonistes d'un reportatge a «The Independent»

La peça recull, en primera persona, les impressions de dos periodistes durant una calçotada

Publicat el 15 de març de 2014 a les 11:50
La captura de «The Independent» Foto: Redacció

Durant el passat mes de febrer, la periodista britànica de The Independent Chloe Scott-Moncrieff i l’experta culinària Rachel McCormack, van desplaçar-se fins a Valls per conèixer més profundament en què consisteix una calçotada una calçotada tot introduïnt-se en aquest "ritual català". Una cerimònia que, segons la periodista, té el seu focus d'atenció a la provincia de Tarragona però que va recollint adeptes arreu de l'Estat espanyol.

En l' article , Scott-Moncrieff, gratament sorpresa, comenta la tradició dels calçots descrivint-ne la forma, la salsa, la cocció i el procés posterior, però també el component social del que gaudeixen aquestes trobades: "Veus tots aquests autobusos? Són amics, companys de feina o famílies que vénen per això", comenta l'experta McCormack.

Una altre ritual també va sorprendre Scott-Moncrieff: el porró. En la peça, la periodista comenta l'art amb què es pren i ressenya també, la bona qualitat dels vins de la comarca de l'Alt Camp. Després de més d'una vintena de calçots i d'haver pogut apreciar el vi, la resta de l'àpat va consistir en carn a la brasa, crema catalana i cava.

Scott-Moncrieff conclou l'article reflexionant sobre el fet que "aquest és un lloc desconegut per als turistes; que en moltes ocasions es queden a Barcleona. És el moment que la gent ho descobreixi". I tot, per menys de quaranta euros.

Uns estrangers menjant calçots a Valls, aquest gener Foto: Laia Solanellas