Els comuns reclamen responsabilitats a Meritxell Batet

"Estem en el pitjor dels escenaris possibles", asseguren sobre si la presidenta del Congrés hauria de dimitir

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en roda de premsa
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en roda de premsa | comuns
25 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:51h
El cèrcol contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per haver retirat l'escó al diputat de Podem Alberto Rodríguez, s'estreny. Els comuns han estat contundents a l'hora de reclamar responsabilitats a la dirigent socialista, a qui acusen d'haver "cedit al xantatge" del Tribunal Suprem i de, per tant, haver posat "en dubte" la democràcia. "Estem en el pitjor dels escenaris possibles", ha dit el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, preguntat per si Batet hauria de dimitir. 

Qui sí que ha defensat explícitament la dimissió és l'exlíder de Podem Pablo Iglesias. Més prudents en la oratòria, els comuns han demanat a Batet que "reflexioni" sobre el seu càrrec. "La senyora Batet i el PSOE s'han plegat a la pressió i no han defensat els drets fonamentals dels diputats i diputades i els drets de les persones que van escollir Alberto Rodríguez. Ella és conscient que no ho va fer bé", ha assegurat, tot afegint que està convençut que serà la justícia europea la que acabarà "sancionant" les actuacions del jutge Manuel Marchena.

Inicialment, Podem va anunciar una querella contra Batet, però segons ha pogut saber NacióDigital, els comuns van mediar per rebaixar la tensió i acotar la denúncia al diputat afectat. Finalment, però, Rodríguez ha deixat el partit lila. La decisió de Batet serà una de les qüestions candents de la reunió que aquesta tarda mantindran el PSOE i Podem per revisar el compliment del pacte d'investidura.

I és que la la polèmica decisió de la presidenta del Congrés, que acumula un reguitzell de crítiques per part dels juristes, va impactar enmig de la crisi oberta per la derogació de la reforma laboral, que fins ara ha pilotat la vicepresidenta Yolanda Díaz i que ara Pedro Sánchez vol deixar en mans de la vicepresidenta Badia Calviño. "No permetrem que Calviño faci una reforma a mida de la patronal", ha advertit Mena, que ha reivindicat els acords teixits per Díaz amb els agents socials i ha recordat que totes les reformes laborals han estat històricament pactades pels ministres de Treball.