L'empresari Barrabés diu al jutge que es va reunir a la Moncloa amb Begoña Gómez i que també hi era Pedro Sánchez

El testimoni assegura que van ser reunions per discutir sobre "innovació" i no concreta quan es van celebrar

Pedro Sánchez i Begoña Gómez, el dia de les eleccions europees
Pedro Sánchez i Begoña Gómez, el dia de les eleccions europees
Redacció
15 de juliol del 2024
Actualitzat a la 13:45h

El nom de Pedro Sánchez ha aparegut aquest dilluns en la investigació del cas de Begoña Gómez. L'empresari Carlos Barrabés, testimoni clau del procediment, ha afirmat que es va reunir diverses vegades a la Moncloa amb l'esposa de Sánchez, i que en dues ocasions hi era present també el president del govern espanyol. Així ho han explicat en declaracions als mitjans les acusacions populars -representades per organitzacions d'ultradreta com Vox, Hazte Oir o Manos Limpias- que han assistit a l'interrogatori, que s'ha fet per videoconferència. 

Segons l'empresari, les reunions van servir per discutir sobre assumptes d'"innovació", però no ha precisat en quines dates es van celebrar, però haurien estat després de la pandèmia. L'empresa de Barrabés, Innova Next SLU, va rebre dues cartes de recomanació de Gómez i diversos contractes públics. L'esposa de Sánchez està investigada pels delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. Havia de declarar fa dues setmanes, però la vista es va ajornar perquè no se li havia comunicat per què se l'investigava.

El cas es fonamenta en una denúncia de Manos Limpias amb informacions periodístiques no contrastades o fake news. Des de la Moncloa asseguren que es tracta d'un intent d'erosionar Sánchez i el govern espanyol i fins ara la Guàrdia Civil no ha obtingut cap indici delictiu de Gómez. Tampoc la Fiscalia creu que hi hagi motius per mantenir oberta la investigació.