El més indicatiu del gran debat sobre la quantitat d'espanyolisme sentimental detectable en Àlex Fàbregas és que, llegides desapassionadament, les declaracions del jugador al diari Ara són moderadíssimes. Només diu que "no sento el mateix escoltant l'himne espanyol que Els segadors" i que "En cap moment jugo pensant que ho faig per Espanya". I punt.
Un parell de frases respectuoses i, com a molt, distants respecte a l'espanyolitat han generat un tsumani a Twitter, amb incomptables insults i contínues amenaces de tota mena. Ni tan sols l'ha salvat el fet d'haver-se fet fotografiar, somrient i divertit, amb tota l'equipació espanyola al capdamunt només uns dies abans. Fins i tot molts espanyols s'han alegrat públicament de l'eliminació de la selecció d'hoquei, condemnada a l'odi per massa catalana.
Àlex Fàbregas és jugador del Reial Club de Polo de Barcelona, que no és una herriko taberna, precisament. L'hoquei herba és un esport amb nul·la tradició de combat catalanista i els seus jugadors acostumen a pertànyer a nissagues acomodades, en general tèbies respecte a la qüestió nacional. Deixant fora aquests segments socials, Espanya s'ha condemnat a si mateixa a convertir-se en una idea marginal i radicalitzada dins la societat catalana. Allà ells.
ARA A PORTADA
Publicat el 07 d’agost de 2012 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa
-
Política El Parlament denuncia la desinversió de l'Estat en infraestructures i els socis d'Illa critiquen l'ampliació del Prat
-
Política La progressista Ana Ferrer s'aparta de la cursa per la presidència de la sala penal del Suprem i deixa via lliure al candidat conservador