Feijóo i Sánchez s'esbatussen en plena campanya: «La Moncloa està investigada per corrupció»

El president del govern espanyol dona per fet que el PP perdrà les eleccions europees i adverteix de les futures aliances amb l'extrema dreta a Europa

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la sessió de control al Govern
El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la sessió de control al Govern | Europa Press
29 de maig del 2024
Actualitzat a les 12:41h

Una vegada més, el presumpte cas de corrupció que afecta Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, ha estat l'epicentre del xoc entre Alberto Núñez Feijóo i el líder del PSOE en la sessió de control al Congrés dels Diputats. "La Moncloa està investigada", ha remarcat Feijóo, mentre que Sánchez ha emmarcat tota la intervenció del dirigent popular en el marc de la "màquina del fang" que detecta en la dreta i en la ultradreta. El president del govern espanyol, en tot cas, ha volgut advertir els populars que en les eleccions europees del 9 de juny -tot just s'està en plena campanya- "tornaran a perdre" els comicis. El CIS detecta, com és habitual, que els socialistes puguin endur-se la victòria.

Feijóo ha anat directe al gra: Sánchez ja sabia, quan va fer la carta a finals d'abril, que la seva dona estava sent investigada. "Això afecta la Moncloa", ha determinat el líder del PP, concís en la primera intervenció. El president del govern espanyol ha indicat que "tota la ultradreta" és qui "dissenya" l'estratègia d'oposició dels populars. "Fang i més fang per part dls senyor Feijóo", ha remarcat Sánchez, que ha recordat la fotografia d'ahir al vespre amb Santiago Abascal i el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, en plena ofensiva israeliana a Rafah. "Ni mil palades de fang taparan els governs que tenen amb Vox i que volen exportar a Europa", ha posat de manifest el líder del PSOE.

"Vostè ho sabia tot i ho va tapar. Pensa que tota la premsa d'aquest país és ultradreta i fang? Va mentir en ràdios i en televisions. Va ocultar informació al Congrés. Per què menteix tant? Vostè no va reflexionar, va preparar la seva defensa", ha diagnosticat Feijóo, que també li ha retret fer servir Palestina per ocultar què està passant. "La Moncloa està investigada per corrupció. Acabi amb això. Li reitero: no es pot continuar així", ha acabat el líder del PP enmig de grans aplaudiments dels seus diputats. "Pel que ha quedat, senyor Feijóo. Nosaltres continuarem governant", ha indicat Sánchez, que ha indicat que la finalitat és "ocultar els èxits" de l'executiu format pel PSOE i per Sumar.

Segons el president del govern espanyol, la "màquina del fang" serveix per "tapar" els futurs pactes amb la ultradreta. "El 9 de juny tornaran a perdre les eleccions", ha vaticinat el líder socialista, que veu una tendència ascendent en les enquestes en detriment del PP. Els populars han apujat el to en els últims dies, també en relació amb la llei d'amnistia, que s'ha d'aprovar aquest dijous al Congrés. De fet, Feijóo va demanar diumenge passat en un acte a Madrid que Sánchez convoqués eleccions anticipades per posar fi a una legislatura marcada -una vegada més- per la crispació entre els principals partits estatals, que el 9-J tornen a mesurar les forces amb Europa com a teló de fons.