Fins quan es pot votar per correu a les municipals del 28-M?

El procediment de sol·licitud s'obre el 4 d'abril i s'allarga fins al 18 de maig, mentre que el vot es podrà exercir del 8 al 24 de maig

Una urna amb paperetes durant les eleccions municipals del 2019 en un col·legi de Manlleu
Una urna amb paperetes durant les eleccions municipals del 2019 en un col·legi de Manlleu | Adrià Costa
Lluís Girona
10 de març del 2023
Actualitzat a les 18:01h
Les eleccions municipals estan cada vegada més a prop. El pròxim dia 28 de maig, tots els catalans majors de 18 anys estan cridats a les urnes per triar l'alcalde o alcaldessa del seu municipi. N'hi ha uns quants, però, que no podran anar als col·legis electorals i hauran d'optar per emetre el seu vot per correu. Repassem a continuació les dates clau d'aquest procés.

La sol·licitud del vot per correu es pot fer des del mateix dia de la convocatòria de les eleccions municipals. Malgrat que ja se sap que seran el pròxim 28 de maig, el govern espanyol no publicarà el decret de convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) fins al 4 d'abril. Serà a partir d'aquell moment i fins al 18 de maig quan es podrà presentar la sol·licitud.

Un cop tramesa la sol·licitud de vot, serà rebuda per l'Oficina del Cens Electoral, qui a partir del 8 de maig i fins al dia 21 de maig serà l'encarregada d'enviar la butlleta a cadascú de les persones que hagin demanat el vot de manera telemàtica. La data límit per entregar el vot dins del sobre a una oficina de Correus serà el 24 de maig, justament quatre dies abans de les eleccions. Qualsevol butlleta que es faci arribar passada la data límit no serà acceptada.