Foment carrega contra la Generalitat per l'aeroport i adverteix que serà la «ruïna econòmica»

Sánchez Llibre critica durament Podem i la vicepresidenta Yolanda Díaz per la visita a la Ricarda, que titlla de "filibusterisme polític", i demana cohesió als governs de Catalunya i Espanya

09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:26h
El presdient dels empresaris, aquest dijous a la seu de Foment.
El presdient dels empresaris, aquest dijous a la seu de Foment. | Foment
La gran patronal ha sortit en tromba contrala paralització de l'ampliació del Prat i ha carregat fort contra el Govern català, Podem i l'Ajuntament de Barcelona. Foment del Treball ha expressat aquest dijous la "indignació i perplexitat" per l'actitud de la Generalitat i ha anunciat que es mobilitzaran per impedir una situació que pot suposar "la ruïna econòmica de Catalunya". Ho ha assegurat el president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, aquest dijous, després que ahir el govern espanyol anunciés la paralització. Avui mateix, el president Pere Aragonèsha acusat l'executiu espanyol de fer una "maniobra de pressió" i ha reclamat continuar negociant.

Sánchez Llibre ha dit que "no es pot admetre" que l'obra es paralitzi durant cinc anys, com ha dit el president d'Aena, Maurici Lucena. Ha considerat "negligent" i "erroni" que la Generalitat hagin centrat el debat sore el projecte entorn la Ricarda, que ha assegurat que no suposa un problema mediambiental. El dirigent de Foment ha afirmat que "s'està confonent l'opinió pública" perquè la patronal defensa que en el projecte es tinguin molt en compte els criteris ambientals exigits per la UE

"Catalunya enecessita aquesta inversió en la generació de riquesa i llocs de treball, que podrien ser al voltant de 350.000 llocs de treball entre directes i indirectes", ha subratlalt el president dels empresaris. Sánchez Llibre ha destacat que no se'ls ha caigut els anells per elogiar els aspectes positius dels primers cent dies del mandat del president Pere Aragonès, però que "no es pot estar reclamant més infraestructures i dir que no a l'ampliació del Prat". 

La patronal ha reclamat una "urgent rectificació" i ha demanat al Govern que resolgui les seves picabaralles internes de manera cohesionada. També ha lamentat la "manca de cohesió interna" del govern espanyol i,en aquest sentit, ha lamentat la visita de la vicepresidenta Yolanda Díaz a la Ricarda, junt a l'alcaldessa Ada Colau, que ha titllat d'"intolerable" i una mostra de "filibusterisme polític" d'ella i de Podem contra el govern del qual forma part i que vol "dinamitar per darrere" l'acord sobre el projecte. Després de la compareixença de Sánchez Llibre, el president de Foment ha rebut Yolanda Díaz, que ha fet una visita institucional a la patronal catalana que ja estava prevista.  

"Estem a punt de fer un ridícul internacional", ha afirmat Sánchez Llibre, que ha fet una crida a totes les administracions per reprendre el diàleg sobre el projecte. Malgrat que el temps corre en contra, el president de l'empresariat s'ha mostrat "encara confiat" en què es pugui arribar a un acord per salvar l'ampliació.