A Foment continuen entestats a combatre el procés d'emancipació nacional de Catalunya. El seu president, Joaquim Gay de Montellà, deia ahir que "a la primavera hi havia un moment de molts sentiments, i després de l'estiu he vist una inflexió, he vist més racionalitat en el que convé a l'empresa catalana". Una frase que, traduïda al llenguatge col·loquial, vol dir dues coses: Que l'independentisme es desinfla i que només és racional quedar-se a Espanya. Una percepció -com sempre- molt allunyada de la que té el catalanisme.
Francament, no entenc per què Gay de Montellà es fica, una vegada i una altra, en el mateix jardí. Entre d'altres raons perquè hi ha molts empresaris que el que consideren irracional és aquesta obsessió per posicionar-se en contra del que representa la majoria del Parlament. Empresari no equival a espanyolista ni a simpatitzant de Mariano Rajoy i, per tant, costa de creure que la majoria dels associats de Foment creguin convenient pressionar de forma constant el Govern català i, en paral·lel, mai dir ni mitja paraula que pugui molestar a Madrid.
I si hi ha un grup prou consistent d'empresaris espanyolistes només han de constituir-se com a associació i donar la cara públicament, tal i com ha fet el Cercle Català de Negocis amb un èxit notable i cada cop més influència. Els sindicats majoritaris responen, cada cop que se'ls pregunta, que ells no seran un obstacle per a cap aspiració democràtica d'aquest país. Foment pot dir el mateix?... Li hem demanat entrevista a Joaquim Gay de Montellà.
ARA A PORTADA
Publicat el 23 de desembre de 2013 a les 22:59
Et pot interessar
-
Política Segones Creus de Sant Jordi del postprocés: «Cal que insistim en allò que ens uneix»
-
Política Els canvis fiscals no inquieten (per ara) els promotors del Hard Rock
-
Política El Parlament investigarà les irregularitats i els casos de violència sexual a la DGAIA
-
Política Rull es compromet a fer «totes les gestions» perquè la Bressola pugui obrir el Liceu
-
Política El Govern crearà una direcció general d'IA i habilitarà un nou portal de subvencions per reduir terminis
-
Política Barcelona i 15 ciutats europees volen 300.000 milions d'euros anuals contra la crisi d'habitatge