"Tremolava i ho passava malament quan executava. Se sentia com un animal acorralat en la seva feina", explicava el cineasta Basilio Martín Patino sobre Antonio López Sierra, el botxí de Salvador Puig Antich i de dotzenes de persones més. Martín Patino el va conèixer quan va realitzar un documental terrible, el 1971, on tres executors del franquisme explicaven les seves experiències, animats per uns gots de vi.
Antonio López Sierra va tenir una vida sòrdida. De fet va ser ell qui va inspirar el personatge protagonista -interpretat per Pepe Isbert- d'El Verdugo, de Luis Garcia Berlanga, amb una seqüència final esfereïdora, on els guàrdies han de sostenir un botxí al qual han hagut d'emborratxar perquè faci la seva feina.
López Sierra era, a la seva manera, també una víctima del franquisme. No així Ramón Antón Mota, un tètric funcionari franquista que ha fet circular un currículum on inclou, com a mèrit, haver assistit personalment a l'execució de Salvador Puig Antich. L'objectiu és que li concedeixin la medalla d'or de la Policia Local de Melilla. Són uns miserables.
ARA A PORTADA
Publicat el 30 d’agost de 2011 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Un relleu a Junts que va més enllà de les municipals
-
Política El PP s'indigna per una activitat de «tir al feixista» a la festa major de la UPF
-
Política Illa defensarà la «diversitat» i la necessitat de «sumar capacitats» a la conferència de presidents
-
Política Salvavides dels Comuns al Govern per la taxa turística: ajornament a canvi de 60 milions per la compra d'habitatge
-
Política Segones Creus de Sant Jordi del postprocés: «Cal que insistim en allò que ens uneix»
-
Política Els canvis fiscals no inquieten (per ara) els promotors del Hard Rock