Iceta insisteix en el «no» a la proposta de referèndum d'En Comú Podem

El secretari general del PSC aposta per preguntar "per un nou acord" abans que "pel trencament" | Sobre la trobada entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont, li hauria agradat que el president català consultés el parer de la resta de partits

Publicat el 19 d’abril de 2016 a les 06:50

Miquel Iceta, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio. Foto: «El matí de Catalunya Ràdio»


Miquel Iceta, secretari general del PSC, ha insistit en el "no" al voltant del document amb la proposta de referèndum d'En Comú Podem. Així, ha assegurat que ells aposten per "un referèndum per acordar" i aquest "n'és un per trencar". "Abans que preguntar pel trencament, vull preguntar per un nou acord", ha explicat, tot afegint que "si fos independentista m'interessaria, no pot haver-hi acord però sí que hi pot haver un diàleg". "Si el referèndum és imprescindible per formar govern, no hi haurà acord", ha reblat. Tot i això, del document presentat per Xavier Domènech, "hi ha moltes coses amb les que treballar".

Sobre el fet que no hagin negociat una gran coalició, Iceta ha explicat que "no ha estat mai una possibilitat per al PSOE" i grans tòtems del partit, com Alfredo Pérez Rubalcaba, també l'han descartat. Més enllà, ha afegit que, segons el seu punt de vista, "el PP millor que passi a l'oposició". "No m'imagino la gran coalició ni ara, ni després de les eleccions", ha reflexionat.

Trobada Rajoy-Puigdemont

Pel que fa a la trobada entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy d'aquest dimecres, Iceta hauria preferit que el president català es trobés amb totes les formacions representades a la Generalitat perquè "només va amb el seu full de ruta" i "no aprofita la oportunitat". En aquest sentit, ha compartit que un dels problemes que més "cou" a Catalunya és el finançament i per això "ha de portar la veu de tothom". A banda, també ha recordat els 23 punts que Artur Mas va deixar sobre la taula de Mariano Rajoy o conversar sobre com evitar "la judicialització de la política". "A Catalunya tenim molts problemes pendents com per centrar-ho en el procés de desconnexió", ha conclòs.