Solidaritat compleix les seves promeses electorals i, per primera vegada a la història, el Parlament de Catalunya debatrà -obertament, formalment- sobre una qüestió, la de la independència, que porta molts anys generant controvèrsies apassionades/apassionants als mitjans de comunicació i la societat catalana en general.
El debat provocarà, inevitablement, una extraordinària atenció mediàtica i els partits catalans hauran de precisar, per primera vegada, quina és la seva posició exacta al respecte. D'entrada, una paradoxa: CiU ha permès que la proposició de llei s'hagi admès a tràmit i serà CiU, també, qui s'encarregarà de què no tiri endavant. En aquest sentit, caldrà escoltar atentament quins són els arguments amb els quals justifica aquest rebuig un grup parlamentari en el qual hi ha una majoria de 43 diputats declaradament independentistes.
El 1989 i el 1998 el Parlament de Catalunya va votar sengles resolucions a través de les quals s'afirmava el dret de Catalunya a l'autodeterminació. El 2011 es debatrà una llei per establir els passos preceptius que haurien de donar pas a la independència de Catalunya. Queda clar que l'últim tabú polític ja ensenya les esquerdes.
ARA A PORTADA
Publicat el 08 de febrer de 2011 a les 22:59
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa
-
Política El Parlament denuncia la desinversió de l'Estat en infraestructures i els socis d'Illa critiquen l'ampliació del Prat
-
Política La progressista Ana Ferrer s'aparta de la cursa per la presidència de la sala penal del Suprem i deixa via lliure al candidat conservador