Politica

Interior esborra ordinadors vinculats al cas del «pequeño Nicolás»

La Direcció General de la Policia argumenta que són “arxius personals”, segons "El Confidencial"

ARA A PORTADA

Publicat el 19 de novembre de 2017 a les 06:55
La Direcció General de la Policia Nacional espanyola ha ordenat recentment esborrar els ordinadors que durant els últims mesos han servir per investigar l'anomenat cas del “pequeño Nicolás”, segons explica El Confidencial. Així ho ha comunicat la mateixa Direcció General a la jutge que porta el cas.

La raó que s'argumenta és que s'han eliminat “arxius personals”. El cas estudia la coneguda com a “guerra de comissaris”, i s'investiga en la vida del jove Francisco Nicolás Gómez Iglesias i la seva  vinculació a la conversa entre agents del Centre Nacional d'Intel·ligència i el presumpte blanqueig de diner de Mario Conde i els seus socis. En el cas també hi està involucrat el comissari José Manuel Villarejo, actualment a presó.

El "pequeño Nicolás" i Catalunya

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el "pequeño Nicolás", va explicar fa uns mesos que va participar, a un “nivell baix”, en la guerra bruta que el Ministeri de l'Interior va engegar contra el procés sobiranista arran del 9-N. En concret, va treballar en intentar trobar casos de corrupció vinculats a ERC.

El jove assegura que va ser un col·laborador dels agents secrets policials espanyols i que coneixia la coneguda com “Operació Catalunya”. Nicolás diu que el CNI no aconseguia trobar draps bruts d'ERC, que era un dels objectius principals. Per això, se li va encomanar diverses reunions amb l'entorn de Jordi Pujol, per intentar recaptar informació.

El passat mes de novembre, un jutge va condemnar al "pequeño Nicolás" per un delicte de calúmnies al CNI. Concretament, la sentència imposava una multa de 4.320 euros a raó de 12 euros diaris durant 12 mesos per assegurar que el seu mòbil va ser punxat pels serveis secrets espanyols.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias va ser condemnat per un delicte de calúmnies amb publicitat però absolt per un segon d'injúries contra les forces i cossos de seguretat de l'Estat. La condemna es basava en les declaracions en contra els serveis secrets en sengles entrevistes a El Mundo i Telecinco.