Jorge Moragas «punxa» al Pont Aeri

L’acte del fòrum empresarial per escoltar el cap de gabinet de Mariano Rajoy va ser un fracàs d’assistència | Ja fa temps que el Pont Aeri travessa una situació de crisi i desorientació

Jorge Moragas, en una imatge d'arxiu
Jorge Moragas, en una imatge d'arxiu | PP
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:32h
Barcelona, nit del dimecres passat. El Pont Aeri celebra un acte que ha estat preparat amb cura per Albert Palatchi, president de Pronovias, i per l’empresari i exdirigent del Partit Popular Enric Lacalle, que és el coordinador del fòrum empresarial. Hi ha motiu, ja que el convidat és Jorge Moragas, diputat català del PP i, per damunt de tot, el cap de gabinet de Mariano Rajoy. Malgrat els esforços, però, segons han explicat a NacióDigital dos dels assistents, la trobada va ser un fracàs d’assistència.  

Dels “grans” del Pont Aeri n’hi havia pocs, tret de Javier Godó i Josep Creuheras, de
Planeta. Van faltar quasi tots els presidents d’empreses de l’Ibex, que solen assistir a les reunions que convoca el Pont Aeri. Segons les mateixes fonts, sembla que Palatchi tenia un gran interès en l’acte. El seu fill Albert Palatchi, militant del PP, és una figura a l’alça en l’entorn de Xavier García Albiol. Recentment, va entrar a formar part del nucli dirigent del partit a Catalunya, com a coordinador de política d’innovació, empresa i tecnologia).

El Pont Aeri travessa una crisi d’identitat des de fa temps. El fracàs dels intents d’aproximació entre Catalunya i el cor de l’Estat ha estat evident i ha generat desànim i desorientació en el club. L’intent d’alguns dels seus membres d’acostar-se de forma massa evident a alguns dirigents polítics també ha provocat discrepàncies internes, com va passar amb un acte recent en què va ser convidat Albert Rivera, aquest de la mà de Luis Conde.