Fins aquí. Els Jocs Mediterranis abaixen la persiana després de 10 dies d'emocions, "anècdotes" i molt esport. Amb una cerimònia que ha durat poc més d'una hora, la ciutat tanca un capítol important de la seva història. Tarragona, de moment, és la ciutat més petita en acollir una edició d'aquest esdeveniment esportiu que s'emmarca en la Mediterrània.
Aquest diumenge l'atenció no estava centrada en la grada, sinó a la gespa, on tenia lloc l'espectacle que ha servit per acomiadar aquest esdeveniment esportiu, titllat com un "somni" per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. El rei Felip VI ha prioritzat el partit de la selecció espanyola que jugava aquesta tarda durant el Mundial a Rússia, contra la selecció amfitriona. El monarca, tot i inaugurar els Jocs Mediterranis, no els ha clos.
Els Jocs Mediterranis, com Ulisses
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que "hem complert amb el que se'ns havia encarregat". Durant 10 dies, la ciutat ha estat "el cap i casal de la Mediterrània", ha expressat. El batlle, fent un paral·lelisme amb Ulisses i el camí cap a la seva Odissea. Ballesteros ha dit que "hem travessat un llarg i difícil camí, hem sobreviscut al naufragi, als cants de sirena, als monstres marins i als atacs dels ciclops". Seguint amb llenguatge literari, ha afegit que "Tarragona ha sigut la nostra Penèlope".
Els voluntaris, "els herois i heroïnes"
Ballesteros ha agraït la feina incombustible dels més de 2.850 voluntaris, qui ha atribuït "l'èxit" d'aquesta 18a edició. El batlle ha lloat "l'esforç, coratge, empenta, sentiment i dedicació perquè res hauria estat possible". "I ho dic de debò", ha reafirmat.
L'alcalde ha dit que "sou autèntics herois i heroïnes d'aquests jocs". En la mateixa línia, Amar Addadi, president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, ha destacat que la feina feta per tots els voluntaris a qui ha dit que "sou un tresor".
Tarragona passa el relleu a Orà
Amar Addadi, president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i president del Comitè organitzador, han entregat la bandera dels Jocs Mediterranis a l'alcalde d'Orà, Noureddine Boukhatem. La ciutat d'Algèria acollirà la pròxima edició que se celebrarà al 2021.
Sense pesos pesants en la cloenda
Les autoritats que han presidit la cerimònia de cloenda dels Jocs Mediterranis, a banda de Ballesteros, Addadi i l'alcalde d'Orà, han estat Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Alejandro Blanco, preisident del COE; Joan Sabaté, subdelegat del govern espanyol a Tarragona, l'Arquebisbe, Jaume Pujol i alcaldes, alcaldesses i regidors i diferents càrrecs electes municipals.
La part artística
Les actuacions estrella han anat a càrrec de Tribu Urbana, Brodas Bros i la rematada final l'ha protagonitzat Álvaro Soler, número 1 en la llista dels 40 Principals a Espanya i ha arribat a la nominació de cançó de l'estiu amb el tema musical "la Cintura".
Un dels moments més emotius de la cerimònia ha anat a càrrec dels grallers de Tarragona So Nat, que han acompanyat l'entrada de la bandera de la ciutat de Tarragona.
També hi han pres part a la cerimònia el BCN Gospel Messengers i dels ballarins Marina Rodríguez i Lautaro Reyes que han ofert una coreografia de dansa contemporània.
La cloenda dels Jocs Mediterranis, una gran festa d'agraïment al Nou Estadi
Els voluntaris han estat els autèntics protagonistes de la cerimòmia | La cloenda ha comptat amb menys públic que la inauguració
ARA A PORTADA
Publicat el 01 de juliol de 2018 a les 21:00
Et pot interessar
-
Política Albiol: «Molts llatinoamericans tenen costum de fer festes a la platja, però no és acceptable»
-
Política Mas es querella contra Fernández Díaz, Cospedal i l'empresa israeliana NSO per l'operació Catalunya i l'espionatge amb Pegasus
-
Política El Govern anuncia un primer paquet d'ajudes per combatre els aranzels de Trump
-
Política Sánchez acusa el PP d'utilitzar un «delicte» com la filtració dels WhatsApp per intentar tombar-lo
-
Política Pallach i Trias Fargas per interpretar el present
-
Política Ultres amb micròfon