La Coordinadora per l'abolició dels correbous prepara «accions més mediàtiques»

L'entitat vol aconseguir acabar amb la "tortura pública" amb una moció parlamentària o una ILP

Publicat el 19 de juliol de 2015 a les 18:21
Tarragona ha estat l'indret escollit per a la segona assemblea unitària de la Coordinadora per l'abolició dels correbous de Catalunya. Just quan comença la temporada de correbous, s'han trobat per fer balanç de l'any passat i per marcar quins passos seguiran a partir d'ara.

D'una banda, seguiran gravant correbous per tenir documentació, i de l'altra, investigaran diversos factors "que seran decisius per abolir aquesta pràctica a Catalunya", ha dit Toni Teixidó, coportaveu de l'entitat. Així, es plantegen, per exemple, accions "més mediàtiques", com les que darrerament s'estan duent a terme a les comarques del nord de Castelló. L'objectiu és portar la qüestió al Parlament amb una moció o una ILP.

Fa ja més d'un any que es van fer arreu de les comarques de les Terres de l'Ebre diverses trobades de l'entitat, i el mes de maig de l'any passat va tenir lloc la primera assemblea unitària de l'entitat a Barcelona. Ara, just a l'inici de la temporada de correbous, es volen marcar nous objectius.

Així, dins de la línia estratègica que tenen marcada, continuaran enregistrant correbous i se centraran en la investigació. Es tracta de dades "que es presentaran públicament més endavant", ha exposat Teixidó, "uns factors que seran decisius per abolir aquesta pràctica a Catalunya", ha dit.

Tot plegat per aconseguir un "front més ampli" i valorar si la seva lluita acaba amb una moció parlamentària o una ILP "com la que va acabar amb la tauromàquia major" a Catalunya, ha assenyalat el coportaveu. En aquesta línia, no descarten organitzar "accions més mediàtiques", com les que últimament s'han pogut veure en municipis del nord de Castelló, al País Valencià.

Finalment, Teixidó s'ha referit a la llei de protecció dels animals vigent al país, que "es vulnera" amb els correbous, però com que es tracta d'una activitat "blindada" no hi ha més conseqüències. "És una incongruència a la qual el Parlament hi haurà d'acabar posant mà", ha etzibat. En aquest punt, ha avançat, és quan serviran les investigacions i proves que aportaran. "La classe política haurà de dir que s'ha d'acabar amb la tortura pública, sobretot si ens costa diners", ha conclòs.