D'aquesta manera es posa punt i final a la notícia que va saltar a principis d'any quan la CUP de Terrassa va fer públic que 15 policies locals havien interposat una querella contra la formació i contra la seva regidora, Maria Sirvent. "Per injúries i difamacions contra el cos municipal, en uns comentaris fets en el ple de juliol", segons van indicar aleshores els portaveus de la Policia Municipal de Terrassa.
Aquest dilluns, Sirvent es va reunir amb els agents i aquests li van manifestar la seva intenció de tirar enrere el procés judicial. "No es van disculpar però sí que em van dir que preferien optar pel diàleg, que ara s'encetava un nou cicle al cos policial i que estaven ben predisposats a participar de forma activa en el canvi de model policial que es debatrà properament", ha manifestat la regidora de la CUP. Al seu costat, Mireia Pi, de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, afirma que "el nostre objectiu, ara complert, era que es parlés d'una seguretat que va més enllà de la repressió o de la reacció, nosaltres volem que es posi l'accent en l'educació i en la prevenció dels conflictes socials".
En aquest sentit, l'advocada ha explicat que creuen que tot l'enrenou derivat de l'anunci de la querella ha estat positiu, ja que "hem obert el debat a la ciutat que calia un canvi en el model de seguretat". En aquesta direcció va anar la proposta de resolució del mes de gener. Una proposta que incloïa la presentació per part de l'equip de govern d'un document d'anàlisi transversal de la seguretat a Terrassa i que es posarà sobre la taula el proper 23 de maig dins del Consell de Seguretat. Un cop explicat el document, està previst que en les properes setmanes es duguin a terme unes jornades de debat amb grups polítics, cos policial, entitats veïnals, associacions i plataformes, a més dels col·lectius socials, per marcar les línies que haurà de contemplar el nou pla director de Seguretat a Terrassa.
Sirvent, que ha agraït públicament el suport rebut d'Alerta Solidària i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, ha subratllat que arran de la denúncia també es va donar veu a la necessitat de "suprimir el grup d'intervenció especial de la Policia Municipal de Terrassa, una reivindicació que mantenim i que seguirem lluitant fins que se suprimeixi el GIE".
Campanya de suport i càmeres als uniformes
La denúncia interposada el mes de gener va generar una intensa polèmica i dures paraules entre els diferents grups polítics. Tots els partits del Consistori es van posicionar, i la CUP va rebre el suport explícit de Terrassa en Comú, ERC-MES, ICV i EUiA -també des dels sindicats o col·lectius com la FAVT, la Taula de l'Aigua o l'Observatori de Drets Socials- mentre que des del PP i C's van optar per defensar la policia municipal de Terrassa.

Concentració en suport a la regidora Sirvent als jutjats de Terrassa Foto: Marcel Marsal
El govern va fer un paper de mediador entre les dues parts i es va intentar un acte de conciliació. Això va ser a finals del mes de gener però no hi va haver acord. Fins que aquesta setmana s'ha donat a conèixer que els agents han optat per retirar la denúncia contra Sirvent i la CUP. D'aquesta manera es tanca una polèmica i s'obre una nova etapa -que coincideix amb l'arribada com a intendent cap d'Antoni Flores-, en què policia i grups polítics volen acostar posicions per tal crear un pla de seguretat adaptat als moments actuals.