La primera «mascletà» de Falles acaba amb protesta contra el tancament de RTVV

Els manifestants s'han concentrat davall del balcó de l'ajuntament de València i han escridassat l'alcaldessa Rita Barberá

Publicat el 01 de març de 2014 a les 14:01
Una de les pancartes a favor de Canal 9 davant l'ajuntament de València Foto: ACN

Desenes de persones han protestat aquest dissabte contra el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) en finalitzar l'espectacle pirotècnic de la primera 'mascletà' d'aquestes Falles, disparada per la Pirotècnia Peñarroja. Els manifestants s'han concentrat davall dels balcons de l'ajuntament de València i han escridassat l'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, alhora que cridaven consignes contra el cessament de les emissions, decretat el passat novembre . La protesta ha estat organitzada pel col·lectiu 'Intifalla' amb el lema 'Per una Ràdio Televisió Valenciana, pública, popular i en valencià' i ha comptat amb el suport dels extreballadors de RTVV.

Durant la protesta el manifestants han cridat consignes com 'Fabra dimissió', 'Falles sí, corruptes no", "No volem un ninot de president', 'RTVV tornarà' o 'Lladres'. La major parts dels manifestants portaven l'armilla vermella de les manifestacions del Comitè d'empresa de RTVV amb pancartes com 'On està Canal9? La volem' o 'PP corruptes'.

La protesta s'ha produït un cop que ha finalitzat l'espectacle pirotècnic i està emmarcada dins de les que organitza el col·lectiu Intifalla des de 2012.La idea de les concentracions va sorgir arran de les manifestacions de la Primavera Valenciana i han suscitat controvèrsia entre alguns sectors fallers i dirigents polítics, que critiquen que es convoquin en actes festius.

El calendari de les protestes ha començat aquest dissabte amb la reivindicació de RTVV i continuarà amb mobilitzacions en contra de la corrupció per a demanar la dimissió de Rita Barberá i del president Alberto Fabra, en record de l'accident del metro de València, en contra del 'fracking' i les prospeccions petrolieres, en solidaritat amb el Sindicat Andalús de Treballadors, reclamant la baixada de l'IVA o contra els Borbons.

El dia 8 de març, Dia de la Dona, s'ha organitzat el que l'organització ha denominat 'Intifalla morada', una protesta amb el lema 'Parir és un dret, no una obligació' i on es denuncia la reforma de la Llei de l'Avortament amb la consigna 'Amb Gallardón, les dones tornem a un règim feixista i nacionalcatòlic'.

Les mobilitzacions s'allargaran fins el 19 de març, últim dia de Falles, i preveuen concentracions per la sanitat, l'educació, la desocupació i pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), entre altres.