Llenya pel «cas Millet»

ICV i PPC demanen una comissió d'investigació i PSC i ERC no la descarten.

Publicat el 19 de maig de 2010 a les 15:07

ICV-EUiA i el PP català han demanat aquest dimecres el suport de tots els grups parlamentaris per la creació d'una comissió d'investigació al Parlament sobre el “cas Millet” per aclarir, com ha dit Iniciativa, “la desviació dels fons públics destinats a obra pública i que han anat a parar a la Fundació de CDC”. Els ecosocialistes esperen rebre el suport de PSC i ERC. De fet, els dos socis d'Iniciativa al Govern no han descartat poder-hi donar suport.

En roda de premsa al Parlament, la portaveu d'ICV-EUiA a la cambra, Dolors Camats, ha afirmat que “amb els indicis que hi ha sobre aquesta situació són prou greus perquè al Parlament s'iniciï una comissió d'investigació”. Camats ha recordat que una comissió es pot fer si hi ha tres grups que ho sol•liciten o hi ha 1/3 de diputats que ho sol•liciten. En aquest sentit, ha emplaçat a la resta de grups parlamentaris o a 1/3 dels diputats perquè es pugui crear la comissió per donar la possibilitat que CiU i l'actual Catdem puguin donar explicacions i 'si aquests indicis són certs i si el què ha sortit és veritat i expliqui on han anat a parar aquests fons'.

“Que hi hagi possibilitat de relacionar que hi ha desviaments directes destinats a obra pública que han anat a para la Fundació de CiU utilitzant el Palau de la Música és extremadament greu”. En aquest sentit, ha destacat que no entenia com CiU no surt a donar explicacions d'aquests “fets tan greus”. En aquest context, Camats ha dit que espera que tots els grups donin suport a la seva petició i espera que CiU sigui el primer en donar-hi suport. Així mateix, ha dit que el seu grup compta que tant ERC com PSC “entenguin els motius i se sumin a la iniciativa perquè hem estat coincidents en la gravetat dels fets del Palau”.

Sobre una possible comissió d'investigació el PSC ha apuntat que estudiaran la petició d'ICV-EUiA, però ha remarcat que primer volen sentir les explicacions del president de CiU, Artur Mas. En canvi, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha deixat clar que no són partidaris de les comissions d'investigació perquè rebutgen els judicis paral•lels, però al mateix temps ha reclamat celeritat en els treballs judicials. Ara bé, ha advertit que si abans d'acabar el període de sessions no es coneixen les conclusions judicials, reclamaran també una comissió d'investigació, perquè tem que el que ha anat transcendint és només la “punta de l'iceberg” del cas. Això sí, ha demanat a la Sindicatura de Comptes que revisi les adjudicacions de Gisa dels últims anys de CiU.

PP i Ciutadans a favor d'una comissió

El grup parlamentari del PPC ja ha deixat clar que manté la petició de comissió d'investigació parlamentària que, de fet, ja havia demanat. El diputat del PP Josep Llobet ha recordat que quan ho van demanar al Parlament, ni tripartit ni CiU van estar-hi d'acord. “El tripartit i CiU es tapen les vergonyes amb els temes de corrupció”, ha criticat Llobet, que ha lamentat que 'no volen que en seu parlamentària i sense interferir en el procés judicial s'investigui el destí dels fons de les administracions públiques en el cas Palau'.

Per la seva part, el portaveu del Grup Mixt Albert Rivera ha tornat a reclamar una Comissió d'investigació del cas del Palau de la Música “perquè hi ha vinculacions polítiques, hi ha fundacions de partits, és una institució que està presidida en el consorci pel president de la Generalitat”. Un argument que ha utilitzat per manifestar que no es pot dir que el Palau de la Música és aliè al Parlament ni al Govern.