Nota sobre el mapa: Picant sobre cada barri, es mostra el seu nom, el del seu districte, el percentatge de vot de cada partit el 21 de desembre del 2017 i el percentatge conjunt de les forces independentistes (JxCat, ERC i CUP). També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.
Barcelona és un reflex de Catalunya pel que fa al suport o el rebuig a la independència. La meitat dels habitants la volen, mentre que una altra meitat la rebutgen, segons les enquestes. A nivell de vots, però, l'independentisme va quedar una mica per sota de la mitjana catalana en les eleccions del 2017, quan JxCat, ERC i CUP hi van obtenir el 45,8% dels sufragis.
Tot i això, les diferències entre barris són notables i, mentre que a 23 van superar el 50% dels vots, a 14 van quedar per sota del 30%. On més suports van sumar va ser a Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes (61,6%), seguit de la Vila de Gràcia (60,5%), el Camp d'en Grassot i Gràcia Nova (58,5%), la Salut (57,3%), el Poblenou (56,1%) i Sants (55.4%). En canvi, va punxar a Ciutat Meridiana (17,3%), Torre Baró (22%), les Roquetes (22,3%), la Marina del Prat Vermell (23,5%), la Trinitat Vella (24,5%) i Verdun (24,8%).
Un 85,5% a favor de l'autodeterminació
Pel que fa al suport o rebuig les enquestes sobre la independència, les respostes al CEO apunten a un empat tècnic constant, almenys des del 2016. Filtrant les respostes donades a Barcelona dels baròmetres de l'ens demoscòpic, el "sí" i el "no" estan molt propers des de llavors, intercanviant-se el primer i el segon lloc. Més tenint en compte que la mostra a la ciutat és reduïda en cada sondeig i, per tant, el marge d'error és elevat. L'últim baròmetre, però, preguntava també pel dret a decidir, i un contundent 85,5% dels barcelonins afirmava que Catalunya té dret a un referèndum d'autodeterminació, per només un 10,4% que ho negava, una diferència que cap marge d'error pot menysprear.
SUPORT I REBUIG A LA INDEPENDÈNCIA, A BARCELONA, SEGONS EL CEO
Nota sobre el mapa: Picant sobre cada districte, es mostra el percentatge de veïns que tenen la relació entre Catalunya i Espanya com a principal preocupació del país, quants els aspectes polítics, la gestió política autonòmica, i l'atur o les condicions de treball. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.