El govern espanyol ha definit com a "absentisme laboral" la decisió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de rebutjar reunir-se amb Pedro Sánchez dins de la ronda de trobades del president espanyol amb els presidents autonòmics. "És un nou cop al lideratge ja minvant d'Alberto Núñez Feijóo", recordant que el líder del PP havia considerat "un error" no assistir a aquestes reunions.
Pilar Alegría ha afirmat que negar-se a anar a la Moncloa és "no complir amb els compromisos institucionals per caprici o tacticisme polític intern", reclamant a Ayuso que "pensi en tots els madrilenys, tant en els que la voten com les que no". "És un clar exemple de deixació de funcions i una absoluta irresponsabilitat", ha dit la ministra portaveu.
La portaveu ha aprofitat per recordar que aquest divendres Sánchez es reunirà amb les presidentes de les Illes i d'Extremadura, totes dues del partit popular. Unes trobades que ha qualificat de "molt interessants" i que es van agendar després de l'acord per un finançament singular de Catalunya. "S'estan considerant acords que són beneficiosos per a valencians, gallecs o aragonesos, com incrementar el fons d'inversions de Terol".
Les motivacions d'Ayuso per no anar a la Moncloa són que Sánchez l'ha tractat de corrupta i ha qualificat de "delinqüent" la seva parella, Alberto González Amador, després que aquest admetés que havia comès delictes contra la hisenda pública. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha mostrat "comprensiu" amb l'actitud d'Ayuso, però ha mostrat la seva discrepància. Una actitud que afebleix l'autoritat del dirigent conservador.
Sobre els pressupostos i les reserves mostrades per Sumar i Podem (que ha anunciat una consulta a la militància i exigeix trencar amb Israel i entrar en el mercat de l'habitatge), Alegría ha refermat que volen "tornar a aprovar uns pressupostos socials i cal recordar que en un any de legislatura hem aprovat 17 lleis al Congrés".
L'executiu ha aprovat un reial decret per renovar el consell d'administració de RTVE per "assegurar l'estabilitat de la institució", en paraules del ministre Óscar López, ministre per a la Transformació Digital i la Funció Pública. El consell passarà a tenir 15 membres, elegits pel Congrés i el Senat per dos terços, i si no s'assoleix aquesta majoria, s'elegirà per majoria absoluta. D'aquesta manera, es vol posar fi al bloqueig que arrossega l'ens de fa temps. El mandat serà de 6 anys i podran ser reelegits només una vegada.
López ha dit que el consell d'administració que sortirà d'aquesta reforma serà "el més plural de la història". El ministre ha aventurat fins i tot a dir que "estem convençuts que el PP serà present en el nou consell d'administració".