Munté defensa la immersió davant d'aquells que busquen «confrontació a costa de la llengua»

La consellera ha assistit al lliurament dels Premis Literaris Homilies d'Organyà

Publicat el 04 de setembre de 2016 a les 09:51
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha reivindicat aquest dissabte el model lingüístic català a l'escola davant d'aquells que "busquen pactes de confrontació a costa de la llengua". Munté ha assistit a aquest dissabte al vespre al lliurament dels Premis Literaris Homilies d'Organyà, que s'ha celebrat a l'església de Santa Maria, a Organyà (Alt Urgell), en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu. 

Per a la consellera, iniciatives com aquesta fira, que enguany arriba a la XX edició, són "aparador" del patrimoni català "més preuat". Munté ha destacat la voluntat del Govern de "promoure i fer avançar la llengua i la cultura catalanes" i, més concretament, ha refermat el compromís amb la defensa de la immersió lingüística, com un "model d'èxit, aplaudit a Europa", i que garanteix el dret a conèixer i parlar també en català, "davant d'aquells que busquen pactes en contra de Catalunya i la seva llengua".

La consellera ha lliurat el Premi Pirineu de narració literària, que enguany ha recaigut en l'escriptor Manuel Roig per l'obra "Mercè la de l'home mort". Altres premiats de la nit han estat Salvador Obiols, que ha rebut el Premi Josep Grau i Colell de poesia per "Ombres que passen"; Salvador Vergés, que ha estat guardonat amb el Premi Germans Espar i Tresses de relats viscuts per "Records de seda", i Mònica Pagès per l'obra "El món a contrapèl", que ha estat mereixedora del Premi Lletres de Dones de relats curts.

L'Editorial Gavarres, editors de la revista Cadí-Pedraforca, de Cassà de la Selva, ha rebut el premi Mn. Albert Vives de periodisme, mentre que el Premi de Fotografia Organyà 2016 ha estat per a Francesc Barreda, en la categoria Festa Major, i per a Mireia Espuñes, en la categoria Fira del Llibre.