Najat Driouech, diputada d'ERC: «La meva família i els meus amics tenen por»
La representant dels republicans, que ha patit episodis de ciberassetjament, és una de les convidades al cinquè episodi de l'"Snooker", el pòdcast de política "hardcore" de Nació
ARA A PORTADA
-
El Pacte per la Llengua comença a caminar perquè el català sigui «la columna vertebral de la nació» Bernat Surroca Albet
-
El Govern i els Comuns negocien dedicar a l'habitatge els 60 milions que costa ajornar la taxa turística Sara Escalera
-
-
Günter Rave: «El Papa, el pare Roberto, va salvar moltes vides durant la pandèmia» Pep Martí i Vallverdú
-
Publicat el 30 de juny de 2023 a les 16:00
Actualitzat el 30 de juny de 2023 a les 17:08
Najat Driouech, diputada d'ERC, és la convidada del cinquè episodi de l'Snooker, el pòdcast de política hardcore de Nació, que tracta sobre el ciberassetjament a polítics i periodistes. Driouech ha patit algun episodi d'aquestes característiques per la seva condició de musulmana. En aquest episodi també es compta amb el testimoni de Sara González, periodista d'El Periódico i durant sis anys integrant de l'equip de Política de Nació, que també va patir un cas de ciberassetjament vinculat al cas de Francesc de Dalmases. En el cas de Driouech, l'estiu passat va estar sota el focus -a xarxes i als mitjans- per un episodi que es va produir al Parlament.
Sobre què va passar el 28 de juliol a les portes de la cambra, quan dos manifestants que feien suport a Laura Borràs -suspesa aquell dia com a presidenta de la cambra amb els vots d'ERC, el PSC i la CUP- li van cridar "mora de merda" i "vés-te'n al teu país", comença rememorant que el seu "error" va ser "sortir la primera" de la cambra. "Després, no es va creure que això realment havia passat. Jo no ho faig públic, me'n vaig a casa, tot i que mai m'havia passat. Començo a rebre un assetjament via xarxes [quan es publica la notícia] amb racisme, islamofòbia i masclisme molt elevat", recorda Driouech durant l'entrevista.
Segons ella, aquest caldo de cultiu ja existia, però es "fa gran" a partir del juliol. "No els fa vergonya ser islamòfobs, ni racistes. Segurament ho han pensat sempre, però ara no els fa vergonya", assenyala la diputada d'ERC, que lamenta que "tothom és molt valent des de l'habitació de casa seva". "Surt gratis", apunta. "A mi no em fa mal, que em diguin el que vulguin, però això fa mal al meu entorn, meva família i als amics. Tenen por", assevera. "Estem parlant de missatges molt desagradables i d'atacs molt desagradables", resumeix. Una amiga, diu, està espantada per si algun dia se la troben a ella pel carrer i li diuen el mateix.
Driouech, que va aterrar a la política de la mà de Marta Rovira per formar part de les llistes d'ERC al Parlament del 2017, és l'única dona musulmana a la cambra. "Tota la vida he hagut de demostrar que tinc capacitats i formació, i que puc més que la resta", remarca la diputada, que no es considera una "quota" dins dels republicans. "Però és veritat que la ciutadania ho pot llegir així", destacat Driouech, en relació a la representativitat de les minories.
Et pot interessar
-
Política Patriotisme pel català
-
Política Tres magistrats del TC demanen suspendre el debat sobre l'amnistia fins que Europa es pronunciï
-
Política Illa avança sense Junts en el primer gran consens de la legislatura
-
Política El Consell de la UE inclou la votació sobre l'oficialitat del català a la reunió del 27 de maig
-
Política El Govern destinarà 700 milions d'euros aquest any per lluitar contra la pobresa infantil
-
Política Pressió a Junts perquè se sumi al Pacte per la Llengua