Òmnium situa l'amnistia com l'exemple a seguir per la unitat independentista

L'entitat presidida per Xavier Antich renova parcialment la seva direcció i incorpora Oleguer Serra com a vicepresident primer

Assemblea general d'Òmnium
Assemblea general d'Òmnium | Òmnium
Redacció
28 de juny del 2024

En la mateixa setmana que l'amnistia als represaliats independentistes s'ha començat a aplicar, el president d'Òmnium, Xavier Antich, l'ha situat com l'exemple a seguir per la unitat independentista. "La llei d’amnistia ens evidencia allò que som capaços d’aconseguir quan treballem plegats i cadascú assumint la responsabilitat que li pertoca. Hauria de ser la norma i no l'excepció”, ha assegurat davant dels socis i sòcies durant l’assemblea general ordinària, celebrada aquest divendres a Valls.

“Des d’Òmnium, conscients del compromís que tenim com a societat civil amb el país que volem construir, ens esmercem a ser exemple i a treballar per fer possible l’acumulació de forces necessària per aconseguir l'autodeterminació i la llibertat del nostre poble. Renovant-nos i repensant-nos, assemblant-nos al país que aspirem a ser", ha sentenciat el president de l'entitat, que també ha volgut deixar clar que la llengua i la cohesió social són dos eixos indestriables i prioritaris per a Òmnium, i que, en aquest sentit, la renovació parcial de la Junta que ha estat proclamada durant l'assemblea, respon a aquesta estratègia.

En aquest sentit, l’única candidatura presentada per a la renovació de la junta directiva d’Òmnium ha estat oficialment aprovada. Així, Oleguer Serra, enginyer, actualment exiliat a Suïssa, ha estat nomenat vicepresident primer; Marta Garsaball, advocada i funcionària de la Generalitat, vicepresidenta tercera; Natalia Touzón, periodista, secretària de l’entitat; i, Teresa Navarro, enginyera industrial, tresorera. Aquests, doncs, s'integren a la junta liderada per Antich, i conformada per Marina Gay, Quim Forn, David Fernàndez, Toni Borrell, Rosa Olivé, Àngel Castiñeira, Gerard Pijoan, Jordi Corrons i Mònica Terribas.

La nova junta la completen les vocalies Susan Kalunge, jurista i professora de formació professional; Marc Guinjoan, doctor en Ciències Polítiques per la UPF i professor a la UAB; Laura Cendrós, presidenta de la Fundació Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya; Estel Solé, escriptora, actriu i productora cultural; Elena Subirà, gestora cultural; Dídac Amat, jurista i politòleg; Laia Torras, politòloga especialitzada en innovació democràtica, participació i gestió de projectes; Jordi Ferrer, economista i actualment dins del món de les energies renovables; Marina Gallés, advocada i especialitzada en Dret d’Estrangeria i Asil; Mariona Lladonosa, professora de Polítiques a la UdL i especialista en identitat nacional; Elena Massot, llicenciada en ADE i en Dret; Tayssir Azouz, traductor i emprenedor; Júlia Petit, advocada i vinculada a l'escoltisme i el moviment associatiu juvenil; i Marc Barbacil, advocat i politòleg.

Durant l’assemblea, també s’ha aprovat un nou codi ètic, amb el que Òmnium fa mesos que treballa. L’entitat considera que és “una actualització necessària i importantíssima”, ja que el darrer es va aprovar fa una dècada, i que cal, que la nova norma s’adeqüi a les dimensions i la responsabilitat que té l’organització, així com al context social i polític en el qual treballa.

Arxivat a