Pedro Sánchez ignora el procés

El secretari general del PSOE diu que sent "vergonya" dels atacs de Wert a la llengua

Publicat el 19 de maig de 2015 a les 20:30

Núria Parlón, Jaume Collboni, Pedro Sánchez i Miquel Iceta Foto: Jordi Borràs


Del procés, ni parlar-ne. En el discurs que ha fet avui el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en l’acte central del PSC, quasi no hi ha hagut cap referència al que els socialistes anomenen "conflicte territorial". El públic ha aplaudit el líder, en clau de política espanyola: cos a cos amb Rajoy, cites a Bárcenas i als efectes de la crisi sobre la majoria. Tan sols en un moment ha criticat el govern espanyol per no haver fet "res" per resoldre el xoc Catalunya-Estat.
 
Però quan, més endavant, Sánchez ha censurat i ha dit que sent "vergonya" pels atacs del ministre Wert a la llengua catalana, un públic amb molts castellanoparlants ha aplaudit amb força. I és que això també és el PSC.

Jaume Collboni, per la seva banda, ha fet un discurs que, a aquestes alçades, tendeix a la repetició. Com succeeix, d'altra banda, en tots els candidats. Ha utilitzat el nom de Willy Brandt per recordar que va lluitar contra el Mur en els anys de guerra freda: "Jo també vull derruir els murs de la desigualtat". Perquè a Barcelona "també hi ha una guerra freda", la pobresa que afecta molta gent.

L’acte s’ha celebrat al Centre de Convencions del Fòrum, a la plaça Brandt. Una sala plena de gom a gom i amb presència del "tot PSC". Entre els qui han parlat primer, bona actuació de Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet. Un nom de futur, sens dubte.

 
L’actor Abel Folk, molt actiu en aquesta campanya, ha presentat l’acte. Entre els assistents, Joaquim Coll, vicepresident de Societat Civil Catalana i un dels ideòlegs que ha contribuït a allunyar el PSC de la centralitat catalanista. Més d’un veterà del partit es deu estar lamentant de la influència -de resultat quasi suïcida pel PSC- que se li ha atorgat. L’incombustible Josep Maria Sala seguia amb mirada analítica tot el que succeïa.       

Certament, Brandt és un bon referent dels anys gloriosos del socialisme democràtic. Potser en la comparació entre els Brandt i Kreisky llegendaris, i els escàndols de Craxi, el cinisme de Blair o la buidor de Rodríguez Zapatero, la socialdemocràcia oficial trobaria inspiració per cercar l’autenticitat perduda.
 

Enquestòmetre de Nació Digital: tots els sondeigs electorals de Barcelona

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Barcelona, el 2007 i el 2011

 

Miquel Iceta, Núria Parlon, Pedro Sánchez i Jaume Collboni saludant Foto: Jordi Borràs