I la gent de la zona de Bellvitge ha respost. A favor de la "nova política". L'aforament de 800 persones del poliesportiu Sergio Manzano ha quedat molt petit i més d'un centenar de persones s'han quedat a fora. Des de l'inici del míting, l'ambient estava molt animat. Potser gràcies a un públic rejovenit en relació a l'acte d'ahir del PSC o potser gràcies a la música del grup mig canari i mig marroquí, Imad. Sigui pel que sigui, els crits del carrer i les manifestacions han conquerit el recinte, sobretot quan a l'inici hi ha hagut un problema tècnic de so. "Sí se puede; los ladrones, fuera de las instituciones; la sanidad no se vende, se defiende", cridaven els assistents.

En Comú Podem ha fet el ple a l'Hospitalet. Foto: José Manuel Gutiérrez
Ciutadans i PSOE, els rivals
Des d'un bon principi, En Comú Podem ha fixat els seus rivals directes en la disputa pels vots. Primer ho ha fet Lucía Martín, activista de la PAH i ara candidata, criticant a Carme Chacón per la llei dels "desnonaments exprés" i Domènech, al seu torn, ha insistit en els retrets als socialistes. "Que Chacón no ens digui echaremos al PP perquè ells en són la porta d'entrada", ha manifestat el candidat barceloní, per acabar instant als presents a repetir l'èxit de les municipals del 24-M.
I el seu segon adversari de qui hauran d'esgarrapar vots després que s'imposés a Bellvitge el 27-S no és altre que Ciutadans. També "nova política", En Comú Podem s'ha esforçat en desmuntar el partit d'Albert Rivera. Però amb certa subtilesa. Com quan l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha posat un deliberat èmfasi en pronunciar el nom d'aquest partit quan ha explicat que el ple de l'Ajuntament va votar en contra de la rebaixa del sou dels regidors. "Una vergonya!", s'ha exclamat l'alcaldessa, a pesar d'estar afònica.

La seducció de Catalunya
Per la seva banda, els dirigents portats des de Madrid, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, han destacat avui pel seu gir en el discurs cap a Catalunya, tot evitant qualsevol tipus de bel·ligerància. Qui sap si influïts per les tesis de Domènech, un dels perfils més catalanistes d'aquesta candidatura. Demostrant que no només parla català en la intimitat, sinó també en públic, Errejón ha estat el primer en estendre la mà a Catalunya, pronunciant un sentit i gairebé sensual "us necessitem" després de reconèixer que els catalans mai han faltat "en cap revolució democràtica".
Iglesias ha agafat el relleu en la seducció iniciada pel seu secretari polític i ha començat el seu discurs, trufat de paraules en català, prometent que "s'ha acabat el xoc de trens, vull ser un president que escolti Catalunya". Així de "clar i català", ho ha dit, i ha traslladat al públic de Bellvitge la seva promesa d'un referèndum. "En política las qüestions es defensen democràticament! Ho vaig dir ahir a Cadis i ho dic a Catalunya: si guanyem defensarem una Catalunya dins d'Espanya en un referèndum", ha quasi jurat.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SDp_iA3ji-0[/youtube]