El primer d'utilitzar el terme ha estat García Albiol, dirigint-se a Puigdemont: "Si us plau, no faci el ridícul quan vagi a Europa". El punyal venia arran del seu viatge a Bèlgica, i de la suposada negativa que li haurien donat els presidents de la Comissió Europea i de l'Europarlament. El líder popular ha intentat justificar la seva acusació assegurant que té constància de correus electrònics demanant aquestes entrevistes, i que fins i tot es van demanar reunions amb vicepresidents.
Juncker i Kosovo
L'acusació de ridícul, molt probablement, venia condicionada per la resposta inicial de Puigdemont, en què ja negava haver demanat les entrevistes. Després de negar-ho, ha confirmat que en el futur demanarà de reunir-se amb el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, i és llavors quan ha destacat que aquesta mateixa setmana Juncker s'ha vist amb el primer ministre de Kosovo. "Sap com és ministre? A través d'una declaració unilateral d'independència", ha assenyalat Puigdemont a Albiol sobre el cap de govern kosovar.
La resposta contundent de Puigdemont, de ben segur, és el que ha abocat Albiol a acusar el president de fer el ridícul. Però la maniobra no li ha sortit bé perquè, durant la seva segona resposta, Puigdemont ha destacat que la diplomàcia espanyola ha hagut de cessar l'ambaixador a Bèlgica "per gandul i abús d'autoritat". També ha subratllat la "falsificació d'una resposta" de la Comissió Europea sobre el procés català, o el fet de portar la llei catalana sobre pisos buits, aplaudida des de l'àmbit europeu, al Tribunal Constitucional. Això sí que es fer el ridícul, des de la perspectiva del president de la Generalitat.
#president @KRLS: "La Comissió Europea està preocupada pels incompliments Estat espanyol. Això és fer el ridícul".https://t.co/MN4a470gBk
— Junts pel Sí (@JuntsPelSi) 4 de maig de 2016