Carles Puigdemont ha afirmat que el suplicatori "polític" que el Tribunal Suprem ha enviat a Brussel·les perquè se li retiri la immunitat com a eurodiputat serà una bona oportunitat per fer "un judici al judici" que va condemnar la meitat del seu Govern a penes de fins a 13 anys de presó per sedició i malversació, atès que en el marc de l'estudi que el Parlament Europeu farà sobre la petició se'l cridarà perquè expliqui la seva versió.
Puigdemont ha explicat que gràcies a aquesta petició es parlarà "per primer cop" de Catalunya en un assumpte que, des del seu punt de vista, és "clarament europeu". L'expresident de la Generalitat també ha recordat que la primera quinzena de febrer visitarà Perpinyà.
Puigdemont ha considerat que la crisi entre Catalunya i Espanya és "un afer europeu sens dubte", i ha afegit que "tard o d'hora" les institucions europees "hauran de fer públic allò que desitgen en privat", que, segons diu, és que hi hagi "un diàleg seriós i estable" per resoldre el conflicte. L'expresident ha alertat, a banda, que Europa "és lenta reaccionant", però que quan ho fa, "és implacable".
Sobre una possible tornada a Espanya, Puigdemont ha anunciat que demanarà "tots els informes jurídics" al Parlament Europeu perquè se li expliqui perquè no pot anar a Espanya, atès que fins al moment ostenta la immunitat que li atorga la condició d'eurodiputat.
Finalment, i després de recordar que la base dels recursos al suplicatori se sustentarà en el fet que el Tribunal Suprem no és competent per demanar-lo en tant que ja no són diputats al Parlament de Catalunya ni, per tant, aforats, Puigdemont ha assegurat que "avui", amb els elements que té a la mà, no es presentaria a la presidència de la Generalitat. Però ha advertit que "en una setmana tot pot canviar".
Puigdemont veu en el suplicatori l'oportunitat de fer «un judici al judici de l'1-O»
L'expresident de la Generalitat ha explicat que, gràcies a aquesta petició, es parlarà "per primer cop" de Catalunya
ARA A PORTADA
-
«Si no afecta els interessos financers de la UE, el TJUE no pot qüestionar l'amnistia» Bernat Surroca Albet
-
L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya Lluís Girona Boffi
-
-
Educació al punt de mira: sindicats, docents i oposició reclamen mesures pel fiasco del procés d'adjudicació Neus Climent
-
Publicat el 16 de gener de 2020 a les 22:11
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa
-
Política El Parlament denuncia la desinversió de l'Estat en infraestructures i els socis d'Illa critiquen l'ampliació del Prat
-
Política La progressista Ana Ferrer s'aparta de la cursa per la presidència de la sala penal del Suprem i deixa via lliure al candidat conservador