El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, s'ha mostrat "absolutament" convençut que en els 18 mesos que ha de durar l'actual legislatura podran fer, en els terminis, la feina perquè "tots els departaments estan treballant i el que hem vingut a fer en aquests mesos s'està fent". "No és una feina de quatre dies, però tampoc serà de quatre anys, per això hem establert un límit", ha dit. Més enllà, però, ha assegurat que "no tenim cap voluntat de fer això de manera aïllada", tot denunciant que "a l'altra banda hi ha d'haver algú".
En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, i preguntat sobre si s'avança en projecció internacional, el conseller ha assegurat que "sí que avancem" però no ha pogut desvetllar amb qui s'estan reunint. "Estem reunint-nos amb molta gent. Alguns són coneguts però moltes d'aquestes trobades són discretes", tot deixant entreveure que hi ha ambaixadors i cònsols, a més de personalitats d'àmbits educatius o econòmics.
Pel que fa al pressupost del que gaudeix la seva Conselleria, Romeva ha explicat que és de "19 milions" tot considerant que "comparativament és molt poc". "El que hem de fer és comptar amb la complicitat d'altres departaments pel que fa a personal i pressupost", ha dit, tot afegint, sota el seu punt de vista, que "no és una despesa com a tal, és una inversió en benestar i oportunitats".
"Són els preus que hi ha a disposició", ha declarat Romeva al voltant del cost de la seu de la Generalitat a Brussel·les. "Però mirem-ne el retorn: el 67% de les beques de recerca que s'han rebut per part de al UE a tot l'Estat, corresponen a projectes catalans". "Les exportacions catalanes estan creixent, i té a veure amb el fet que tenim una xarxa exterior que té una capacitat de promoure aquesta dinàmica econòmica", ha explicat, tot afegint, respecte els inversors: "Entenen que això no és un problema i l'únic que demanen és seguretat jurídica".
L'actuació de l'Estat respecte Brussel·les i Freginals
Romeva s'ha mostrat molt crític amb l'estat espanyol després dels atemptats de Brussel·les i de l'accident de Freginals. "Hi ha hagut una lectura per part del govern de l'Estat absolutament bel·ligerant". En aquest sentit, ha explicat que Brussel·les "requeria altura de mires, que és el que va fer la delegació catalana". Per la banda de Freginals, ha informat que "hi havia persones de 30 nacionalitats diferents i vam estar en contacte en tot moment amb els cossos consulars".
Sobre les accions que està fent la Generalitat i el seu departament en concret al voltant de la crisi de refugiats, ha volgut posar de manifest que "allà no els estats de la UE no han respost, el poble i la ciutadania ha reaccionat i respost". Després d'això, ha remarcat que "estem en condicions de rebre en 2 anys, 4.500 persones, i de manera immediata, 1.800".
Per últim, preguntat sobre quina preferència tindria al voltant de la celebració d'eleccions o no a l'Estat, ha confessat que "el millor és que hi hagi un govern que entengui la magnitud de la qüestió" a Catalunya: "El que cal és la valentia d'un govern que entengui que Catalunya té el dret de fer allò que estem fent".
Romeva es mostra «absolutament» convençut del termini de 18 mesos
El conseller d'Afers i Relacions Institucionals assegura que "tots els departaments estan treballant" per fer "el que hem vingut a fer" |Â Critica les traves de l'Estat en les tragèdies de Brussel·les i Freginals | Defensa la tasca del seu departament: "No és una despesa, és una inversió"
Ara a portada
Publicat el 01 d’abril de 2016 a les 07:23
Et pot interessar
-
Política L’apagada massiva encén l’oposició contra Sánchez i Illa: «Van tard i malament»
-
Política La jornada laboral de 37,5 hores s'obre pas amb la incògnita del Congrés: tot el que en sabem
-
Política Catalunya treballa per recuperar la normalitat en les pròximes hores
-
Política Sánchez no descarta cap hipòtesi sobre l'apagada