Rosa Díez afirma que a Catalunya «s'educa en l'odi»

Sosté que el procés independentista té molt a veure amb l'educació, i reclama recentralitzar la competència

Publicat el 21 de maig de 2014 a les 19:12
Rosa Díez, al míting d'UPyD a l'Hospitalet. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.

L'escola catalana forma independentistes. Forma ciutadans anti-espanyols. Ja sigui a Vic, ja sigui a l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta és la premissa a partir de la qual la líder absoluta d'Unión Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha reclamat aquest dimecres des de l'Hospitalet de Llobregat que l'Estat espanyol prengui les competències d'Ensenyament a la Generalitat, perquè així "no s'eduqui ni en l'odi ni en la mentida". Díez, que ha obert el míting proclamant que Catalunya "també és la meva terra, com vostra també és el País Basc", ha erigit UPyD com "l'únic partit" a l'Estat espanyol i a Catalunya -en clara referència a Ciutadans- "que ha tingut el valor de defensar l'interès general de tots els que viuen a Catalunya".

"El que passa a Catalunya té molt a veure amb l'educació. Per això defensem que Educació torni a ser competència de l'Estat. Perquè no hi hagi disset sistemes educatius! Perquè no s'eduqui ni en l'odi ni en la mentida!", ha denunciat davant de tot just un centenar escàs de militants i simpatitzants.

De fet, la candidata catalana a eurodiputada, Teresa Giménez Barbat, número sis a la llista, ja s'havia expressat en un sentit similar a Díez en la seva intervenció. "Com pot ser que als llibres d'història dels nostres fills no hi hagi el nostre relat de la nostra història comuna!", s'havia exclamat.

Recentralitzar la Sanitat 

Díez, no contenta amb recentralitzar l'Educació, també ha reivindicat les competències de Sanitat per a l'Estat: "Som l'únic partit polític que defensa que la Sanitat sigui competència de l'Estat, perquè els ciutadans puguin gaudir dels seus drets en qualsevol lloc d'Espanya."

Més enllà d'aquestes propostes, Díez ha centrat bona part del seu discurs a criticar el bipartidisme de PP i PSOE, i advocant per una reforma integral de l'Estat, que "s'hauran de fer malgrat els nacionalistes". "La Constitució es va fer per integrar als nacionalistes, i la conseqüència és que ara hi ha nacionalistes fins i tot a Lleó", s'ha lamentat.