L'Informe específic del pluralisme a la televisió i la ràdio durant la campanya de les eleccions generals 2016 assenyala que la cobertura de TV3 ha estat "plural", ja que va donar temps a tots els partits amb representació parlamentària, i va aplicar el principi d'equitat i no estrictament el de proporcionalitat.
En l'informe s'ha analitzat la informació sobre les eleccions en els informatius diaris TN Migdia i TN Vespre, de TV3; la roda informativa de 9.30 a 10.00 hores del 3/24; Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio; 8 al dia de 8tv; 14/15 de RAC1; L'Informatiu migdia, de TVE Catalunya; el TD1 i TD2 de TVE; Informativos Telecinco de migdia i nit, i el Notícias 1 i Notícias 2 d'Antena 3.
A més dels informatius de TV3, el CAC ha considerat que la roda informativa del 3/24 va ser "igualment plural", amb un cert paral·lelisme entre el temps dedicat a cada partit i els resultats de les eleccions anteriors.
Segons el CAC, Catalunya Ràdio també va mantenir el principi de pluralisme i va dur la tendència a igualar temps de la CCMA "fins a l'extrem", amb 2,7 punts de diferència el temps entre el primer partit, En Comú Podem, i l'últim, C's.
En el cas dels dos mitjans del Grup Godó, 8tv i RAC1, van aplicar el criteri de pluralisme, ja que van donar veu a les sis formacions amb representació, i el Grup RTVE va respectar el pluralisme utilitzant el principi de proporcionalitat directa.
Telecinco i Antena 3, concentrats en els quatre partits
Segons el CAC, Telecinco no va reflectir la pluralitat sorgida dels anteriors comicis ja que es va concentrar en el PP, el PSOE, Podem i C's, donant un temps testimonial de 21 segons al PNB i "obviant totalment" ERC, CDC, EH Bildu i CC.
L'organisme regulador català també ha assenyalat que Antena 3 només va donar veu als quatre principals partits, "atorgant zero segons als altres cinc partits amb representació parlamentària".
L'informe del CAC també analitza les entrevistes, debats i formes singulars d'intervenció, subratllant que els mitjans públics van realitzar entrevistes a totes les formacions polítiques amb representació parlamentària.
El CAC remarca que Telecinco va fer set entrevistes, distribuïdes entre els grans partits, i que Antena 3 va fer-ne 34, de les quals 31 als grans partits i les tres restants a CDC, PNB i Coalició Canària.
Informe @Consell_Audio #26J: les TV privades estatals no han reflectit la pluralitat https://t.co/FHwkPOh9OX pic.twitter.com/SNcJW1YwXf
— CAC (@Consell_Audio) 14 de juliol de 2016