Torra, des de La Marató 2019: «Som un país profundament solidari»

El president de la Generalitat ha destacat el desplegament dels mitjans públics catalans i com la població s'ha tornat a bolcar "en una situació que ell viu molt de prop"

Publicat el 15 de desembre de 2019 a les 22:52
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha participat a La Marató de 2019 des de la Fira de Barcelona, on es recullen les trucades per les donacions de tota la població catalana. Torra, emocionat i explicant que ha parlat amb molta de gent de tot el territori, ha assegurat que la població catalana és "profundament solidària" i ha destacat el paper dels membres de la sanitat d'aquest país.

El cap de l'executiu català ha assegurat que aquest any viu La Marató des de ben a prop, ja que la seva filla pateix una malaltia minoritària, ja què té espina bifida. 
 

Més de 6,4 milions d'euros recaptats

El marcador de la Marató ja suma 6,4 milions per lluitar contra les malalties minoritàries Quim Masferrer condueix la 28a gala solidària "més itinerant" amb l'ajuda de Mònica Terribas, Jordi Basté i Josep Cuní El marcador de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio segueix pujant i a les 22:50 hores del vespre d'aquest diumenge ja suma 6,4 milions d'euros (6.455.000 euros, concretament) per lluitar contra les malalties minoritàries.

La 28a edició de la gala solidària es mostra més itinerant que mai amb platós televisius simultanis a Tàrrega, Olot, Reus i Barcelona i un de mòbil –un autocar- que recorre Catalunya encapçalat per Quim Masferrer. Mònica Terribas, Jordi Basté i Josep Cuní l'esperen a les diferents seus.

[noticiadiari]2/192649[/noticiadiari]
La Marató 2019 ha generat com és habitual activitats a gairebé totes les poblacions catalanes. El telèfon per fer donacions és el 900 21 50 50 i més de 3.400 voluntaris –alguns d'ells famosos- atenen les trucades dels espectadors.

Les malalties minoritàries són aquelles que sols afecten una part molt reduïda de la població i que molts de cops no tenen cap tipus de cura perquè no se'ls ha pogut estudiar. El criteri consensuat a Europa per classificar un pacient com a malalt minoritari, és que estiguin dins de la proporció de cinc entre 10.000.  És per això que tots els diners recaptats al llarg de la jornada van destinats a la investigació per a aquestes malalties.