Encara resoldrem algun misteri. Fa uns dies, els mitjans de Madrid van amplificar al màxim el volum de les declaracions en les què Àlex Fàbregas es distanciava de la simbologia espanyola. Però, un cop conegudes per tothom, es van desentendre, olímpicament, de la tempesta d'insults i amenaces que van caure damunt del jugador. Tot plegat, davant la perplexitat de la premsa internacional, que sí va informar del cas.
Bé, doncs l'explicació és que la llengua castellana no coneix la catalanofòbia. La Real Academia Española defineix tota mena de manies patològiques; des de l'amaxofòbia (aversió a conduir vehicles) fins a la clerofòbia (repulsió respecte als capellans) i fins i tot coneix l'anglofòbia i la galofòbia, però no cita enlloc la catalanofòbia. No saben què és.
I sense definir la malaltia, no hi ha tractament. Així que el pròxim Onze de Setembre, a més de pel nostre, també ens manifestarem pel seu bé. Pobrets.
Una estranya malaltia espanyola
Ara a portada
-
-
Política Illa garanteix que els Mossos no deixaran desatès cap poble ni ciutat: «No hi haurà impunitat» Bernat Surroca Albet
-
Societat El Tarzan romà: d'implicar el papa Francesc en ocupacions de pisos a visitar la Casa Orsola David Cobo
-
Política Una absència sonada: per què Sánchez no serà al funeral del papa Francesc? Tania Tapia Díaz
-
Publicat el 15 d’agost de 2012 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Pimec es reuneix amb Puigdemont a Waterloo per frenar la reducció de la jornada laboral
-
Política Parlon reivindica el «segon desplegament» dels Mossos per arribar als 25.000 agents
-
Política Cauen un 5% els delictes en el primer trimestre de 2025
-
Política Illa i Parlon saluden els comissaris dels Mossos en el seu primer Dia de les Esquadres