La fotografia d'ahir, amb els quatre expresidents, demostra que, en un moment històric com aquest, la unitat és fàcil perquè el diagnòstic és comú. I això és perfectament traslladable a una proporció majoritària i transversal de la societat catalana, que ha arribat a la conclusió -alguns fa molt de temps, d'altres darrerament- que Espanya, almenys en el seu format constatable i permanent, és un llast per al futur polític, econòmic i social de Catalunya.
La paradoxa és que aquest diagnòstic comú no es trasllada a una franja quantitativament infinitessimal, però qualitativament decisiva dels catalans, que són els que determinen les estratègies dels partits polítics d'aquest país. I no és per mala fe ni -només- per incompetència, sinó perquè l'impuls d'ocupar o conservar el poder és massa angoixant com per mantenir el país com a prioritat.
La manifestació de demà pot encetar un capítol destacat en els llibres d'història de Catalunya o quedar-se en una fotografia més, la tercera consecutiva, que demostra la força extraordinària del catalanisme al carrer i, en paral·lel, la seva impotència política. De moment, aquest dissabte la ciutadania té un encàrrec. Dilluns, passarà als líders del catalanisme. I seran ells els que seran recordats o oblidats.
ARA A PORTADA
Publicat el 08 de juliol de 2010 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa
-
Política El Parlament denuncia la desinversió de l'Estat en infraestructures i els socis d'Illa critiquen l'ampliació del Prat
-
Política La progressista Ana Ferrer s'aparta de la cursa per la presidència de la sala penal del Suprem i deixa via lliure al candidat conservador
-
Política Puigdemont demana al TC que suspengui l'ordre de detenció de Llarena