Boi Ruiz considera exemplar l'aliança dels hospitals de Campdevànol, Vic i Olot

El conseller de Salut, en una visita al Ripollès, no dóna opció a reobrir el CAP de Camprodon

Redacció
20 d'octubre del 2012
Boi Ruiz signant el llibre d'honor de l'Hospital de Campdevànol.
Boi Ruiz signant el llibre d'honor de l'Hospital de Campdevànol. | ElRipollès.info
Boi Ruiz signant el llibre d'honor de l'Hospital de Campdevànol. Foto: ElRipollès.info

El novembre de 2010 els hospitals de Campdevànol, Vic i Olot van signar una aliança estratègica per compartir alguns del seus serveis. Dos anys després, el conseller Boi Ruiz considera aquest acord –conegut com el Triangle del Senglar- com un exemple a seguir a nivell de Catalunya. El conseller de Salut ha realitzat aquesta valoració en el marc d'una visita a la comarca en la qual ha realitzat la cloenda de la Jornada sobre Serveis de Farmàcia dels Hospitals Comarcals de Catalunya, celebrada a la Fundació Eduard Soler.

El Triangle del Senglar pretén millorar l'atenció als usuaris de tres comarques relativament allunyades dels grans hospitals. En aquest sentit, el primer pas ha estat la creació d’un servei de digestologia únic on cada un dels tres centres disposa d’una cartera de serveis especifica. Precisament les jornades d'aquest divendres han analitzat la conveniència d'unificar els serveis de farmàcia hospitalària per racionalitzar el temps i optimitzar els resultats i, així, aconseguir millorar la qualitat, l’eficiència i garantir la seguretat en la interacció entre medicament i pacient.

L’acte de cloenda de la jornada realitzada a la FES ha comptat, a banda del conseller Boi Ruiz, amb el president del Patronat de l’Hospital de Campdevànol, Jaume Vilarrasa, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

El CAP de Camprodon continuarà tancat

Més d'un any després del tancament nocturn del CAP, el Departament de Salut considera que els usuaris de la vall estan ben atesos i per aquest motiu no pensen en la reobertura tal i com reclama de manera insistent la Mancomunitat. Per altra banda, s'ha mostrat “comprensiu” amb la vaga dels farmacèutics prevista pel proper dijous 25 d'octubre tot i que considera que podrien començar a cobrar a partir de dimarts si l'Estat avança part del Fons de liquiditat autonòmic.