Els hospitals de Campdevànol, Vic i Olot compartiran alguns dels seus serveis

La consellera de Salut, Marina Geli, beneeix la nova aliança estratègica

osona.com
10 de novembre de 2010
576_1289331531_Adri_Costa_MG_1961
576_1289331531_Adri_Costa_MG_1961 | Adrià Costa
Marina Geli amb els representants dels tres hospitals. Foto: Adrià Costa

Aquest dimarts la consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit la signatura del conveni marc de col·laboració entre el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Privada Hospital de Sant Jaume d'Olot i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol. L'objectiu principal és establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut. La consellera ha destacat la potencialitat que té aquest conveni que aplega una massa crítica de 230.000 persones, 2.000 professionals i que suma el pressupost dels tres hospitals -140 milions d'euros. Geli ha destacat la necessitat “ara”, de cercar un nínxol específic en el camp de la recerca com ja tenen altres hospitals.

Aquest conveni contempla compartir serveis d'obstetrícia, de radiologia, d'urologia, de digestiu, de connexió en xarxa i “tot allò que els propis professionals creguin convenient”, ha afirmat Geli. La consellera ha destacat que “aquest és un projecte per als ciutadans” i “per continuar millorant l'equitat entre els centres, la proximitat, la qualitat del servei i en definitiva l'eficiència del sistema”.

Segons el president del Consorci Hospitalari de Vic, Antoni Mirambell, amb el conveni, a banda de ser un “element de cohesió territorial”, també es busca la “professionalitat”. Mirambell ha puntualitzat que l'objectiu és oferir un servei amb “els millors professionals”, cosa que, segons ha admès en relació a la seva formació, “és una tasca costosa, sobretot en temps”.

A més, Geli ha incidit en la necessitat d'una “massa crítica mínima” per oferir un servei. Segons ha explicat la consellera, “no és viable tenir un servei de digestiu a Vic, un altre a Olot i un altre a Campdevànol”.

En aquest sentit, seran els professionals del ram qui es traslladaran cap als diferents centres hospitalaris en benefici dels usuaris. Així doncs, segons ha explicat Geli, la mobilitat serà “interna”.

Amb la signatura d'aquest conveni, la consellera ha assegurat que “el 93-94%” dels problemes de salut que es generen al territori, “ja es podran resoldre des d'aquí”.

Bones comunicacions i no intrusisme entre centres

Aquesta aliança es planteja en un moment de millora substancial de les comunicacions viàries entre Osona, el Ripollès i la Garrotxa. “Les comunicacions són determinants”, ha destacat Geli, i ha afegit que “sense el túnel de Bracons, no estaríem parlant de la Garrotxa avui a Vic”.

El conveni garanteix que, tot i les accions conjuntes que s'estableixen en benefici de la qualitat, l'equitat i l'eficiència dels serveis assistencials, cadascuna de les tres institucions mantindrà la seva personalitat jurídica i les línies d'activitat pròpies.

Després de la signatura del conveni, la consellera de Salut va tenir l’oportunitat de visitar la remodelada quarta planta de l’Hospital General de Vic que dóna servei als clients mutuals i privats, amb habitacions individuals i llit per a acompanyant. Al mateix centre, Marina Geli va conèixer els detalls del projecte del nou servei de Ginecologia i Obstetrícia. Els treballs de la nova àrea de Ginecologia i Obstetrícia van començar el mes d’agost passat i contemplen la reconstrucció de tres quiròfans, cinc noves sales de part i 12 habitacions individuals. La previsió és que aquestes obres s’acabin a finals de l’any vinent.

Marina Geli ha visitat la remodelada quarta planta de l’HGV que dóna servei als clients mutuals i privats. Foto: Adrià Costa