Doctor Árbol llença la tovallola i renuncia a talar els arbres per La Mirada

Immersos en el litigi judicial, l'empresa especialitzada en tales i trasplantaments denuncia no haver pogut fer les tasques en el temps encomanat i reclama una indemnització

Imatge d'un dels arbres del Bosc de Volpelleres
Imatge d'un dels arbres del Bosc de Volpelleres | Roger Navarro
11 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:51h
Doctor Árbol, l'empresa encarregada d'efectuar la tala d'arbres per començar a construir la futura escola de La Mirada, ha renunciat a fer les obres. Així ho va avançar aquest dimecres la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira, en una tertúlia a Cugat Mèdia. Segons fonts del govern, la companyia hauria exposat que no ha pogut fer les tasques en el temps encomanat tal com s'havia previst en la licitació -entre els mesos de novembre de 2022 i gener del 2023- i reclama al consistori una indemnització econòmica. 

Cal recordar que la tala i trasplantament de l'arbrat previst en una secció del Bosc de Volpelleres no es va poder tirar endavant davant l'aprovació "in extremis" d'unes mesures cautelars arran d'un recurs presentat per l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC). Un recurs i cautelars que està previst que es resolguin de cara al mes de març.

No obstant això, aquest anunci suposa un nou entrebanc en el gran litigi relacionat amb la 12a escola pública de Sant Cugat i, presumiblement, comportarà prendre una imminent i suggerent decisió: o bé avançar cap a una nova licitació per fer els treballs, o bé tancar la porta definitivament a aquest emplaçament i buscar una altra ubicació -tal com ja es va començar a apuntar amb la contramoció de Junts amb el suport del PP al darrer ple de desembre- congelant les expectatives d'una cada dia més afartada comunitat educativa.