Fita important en la investigació de la vida humana. Un grup de científics de l'Israel, liderats per Jacob Hanna, ha aconseguit crear el primer embrió humà de manera artificial i han aconseguit mantenir-lo fora de l'úter durant 14 dies. Això s'ha aconseguit a partir de cèl·lules mare cultivades i l'avenç, publicat a la revista Nature, obre una nova via per investigar els problemes en la fase prematura de l'embaràs.
En el procés de creació de l'embrió, per tant, no s'ha fet servir ni l'úter, ni òvuls ni espermatozous. El grup de científics han fet servir com a base els models sintètics d'embrions de ratolí fets, precisament, a partir de cèl·lules mare. La data de dues setmanes és important, ja que és el moment en què l'embrió passa a ser considerat un ésser humà.
Tal com detalla el grup de científics en la investigació, els embrions sintètics tenien absolutament totes les estructures i compartiments de les primeres setmanes d'un de real, com són la placenta, el sac vitel·lí, el sac coriònic i altres teixits externs. "Amb els resultats obtinguts, tenim una oportunitat sense precedents per posar llum als misteris sobre els inicis de l'embrió", conclouen.
[plantillavirals]
Aconsegueixen crear un embrió artificial a partir de cèl·lules mare
Els autors de la investigació consideren que s'ha creat una "oportunitat sense precedents" d'indagar en els problemes en la fase prematura de l'embaràs

- Imatge d'arxiu d'un embrió -
- Europa Press
Ara a portada
Publicat el 06 de setembre de 2023 a les 19:52
Et pot interessar
-
Societat Una mestra interina reclama 65.000 euros per no haver-se pogut estabilitzar després de 18 anys
-
Societat Troben part d'un vaixell de fa cinc segles en unes obres a Barcelona
-
Societat UGT reclama que es prohibeixin les bonificacions de les multes per accident laboral mortal
-
Societat Mor un català a Astúries arrossegat pel corrent quan baixava en canoa per un riu