Arriba la calor. I amb ella, les ganes d'anar i refrescar-se a la platja. Aigua, sol i altes temperatures durant hores i hores. I entre aquestes, la gana fa acte de presència. Per això, és molt habitual que els banyistes es portin menjar per passar el dia a la vora del mar.
Però compte, més d'un aliment ens podria jugar una mala passada. Te'n fem un recull dels més perillosos, ja que la humitat i la calor, poden produir bacteris perjudicials per a la nostra salut i intoxicacions alimentàries.
[h3]Truites[/h3]
Cal evitar tot allò que contingui ou i no estigui completament cuinat. L'ou és un aliment proteic amb una gran càrrega microbiana, el que provoca que es pugui contaminar amb molta facilitat i ser susceptible en derivar en una infecció alimentària com la salmonel·la. Aquesta afecció provoca des de diarrees, vòmits i mal de cap fins a malestar general i dolor muscular.
[h3]Maionesa[/h3]
Per dificultar la proliferació de bacteris, els aliments han d'estar conservats per sota dels cinc graus o haver arribat als 65 graus durant la seva elaboració. En el cas d'aquesta salsa, no es compleix cap de les dues normes, convertint-lo en un dels aliments més perillosos per portar a la platja.
[h3]Làctics[/h3]
Malgrat comptar amb neveres portàtils, els postres làctics que continguin nata i crema són susceptibles a posar-se dolents. O més aviat agres, amb un sabor més desagradable. Tanmateix, cal recordar que una vegada trencada la cadena de fred dels productes, no han de tornar-se a posar a la nevera. L'ideal és consumir-los al més aviat possible.
[h3]Carns i peixos[/h3]
Igual que l'ou, la carn també és un producte de risc davant les altes temperatures i la humitat. Pel que fa al peix, el millor és que vingui directament de conserva; d'aquesta forma, s'evita que es produeixi histamina i que pugui desencadenar una reacció al·lèrgica.
[h3]I ara... Els millors[/h3]
La fruita. I si pot ser amb una nevereta amb gel, millor. Aquest aliment, a més de ser segur per les seves propietats, també és recomanable per a ambients calorosos i el seu alt percentatge en aigua que ajuda a l'organisme a hidratar-se. Les conserves, com les escopinyes, musclos o altres enllaunats esterilitzats també són segurs, igual que els embotits curats.
[noticia]222568[/noticia]
[noticia]222558[/noticia]
Aquests són els aliments que no has de portar mai a la platja
Les altes temperatures i la humitat poden provocar la proliferació de bacteris perjudicials per a la nostra salut

- Platja de la Fosca, a Palamós (Baix Empordà). -
- ACN
ARA A PORTADA
Publicat el 17 de juliol de 2021 a les 14:11
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dilluns 25 d'agost: núvols a tot el país i pluges
-
Societat Alerta per una ciberestafa en què simulen que Lidl t'ofereix un premi
-
Societat Mor una dona per les ferides de l'hèlix d'un vaixell a Xàbia
-
Societat El crit de les pregoneres de la Festa Major de Sants contra la inacció política
-
Societat Els usuaris de l'R3 temen de cara al setembre: «No són problemes tècnics, són negligències»
-
Societat Es recuperen les freqüències a les línies R2Sud, R13, R14, R15, R16 i R17