T'ha arribat una oferta de teletreball? Pot ser una estafa

La policia espanyola ha detingut un home a Roses per estafar 2.260 euros a través d'aquest mètode, que cada cop és més comú i pel qual es demana precaució

Imatge d'arxiu d'un ordinador
Imatge d'arxiu d'un ordinador
Redacció
07 de gener de 2025, 11:25
Actualitzat: 11:25h

Molt de compte si t'arriba una oferta de teletreball. La policia espanyola ha detingut a Roses (Alt Empordà) un home per estafar 2.260 euros a un altre home a través d'una oferta de teletreball fraudulenta. El delicte consistia a oferir feines que portaven poca càrrega de treball, com fer ressenyes en plataformes de venda de productes o veure vídeos per internet.

En total se li garantien divuit feines diàries a raó de cinc euros, cosa que implica uns ingressos de 90 euros cada dia. Era aleshores quan l'arrestat demanava les dades a la víctima per tal d'incorporar-la a un grup de treball conjunt. Un cop completada aquesta fase i després de guanyar-se la seva confiança, el detingut li proposava una inversió amb una rendibilitat del 30% a partir de petites aportacions que havia de fer la víctima.

A més, l’arrestat li va donar la categoria de "mentor" a la víctima i posteriorment li va demanar una inversió més gran, en concret 2.260 euros. En adonar-se que l’havien estafat, l’home que viu a Elx (Alacant) va interposar una denúncia a la policia espanyola. Després d’obrir una investigació, els agents van comprovar que l’estafador era un home de Roses i se’l va detenir. L’arrestat ja ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

La policia demana precaució

Des de la policia espanyola adverteixen que aquest tipus de delictes són cada vegada més comuns i s’estenen internacionalment. Per això es demana precaució a l’hora de clicar en enllaços desconeguts o bé donar veracitat a feines d’aquest tipus, ja que podrien tenir el mateix desenllaç que el cas de Roses.

Per tot plegat, des del cos demanen a la ciutadania que estigui emetent al tipus d’enllaç que els arriba, que utilitzi unes contrasenyes segures i que siguin complexes, que mantingui els software dels dispositius sempre actualitzats, que es desconfiï de les ofertes que semblen “massa bones” i que s’avisi a la policia en cas de rebre missatges sospitosos.

Arxivat a