L'Ajuntament de Barcelona canviarà el nom del carrer Sant Domènec del Call, que recorda l'assalt del 1391 a la comunitat jueva en el qual van morir 300 persones, pel de Salomó Ben Adret, rabí barceloní i figura clau en la història de la cultura catalana medieval, a més de ser un referent de convivència a la ciutat, "un home de pactes i d'acords".
Ho ha explicat en una atenció als mitjans aquest dimarts el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, que ha descrit el canvi com "un acte de reparació històrica", i ha considerat "inacceptable" que la ciutat hagi tingut un carrer homenatjant la matança i el saqueig de propietats que va tenir lloc entre el 5 i el 8 d'agost –dia de Sant Domènec- del 1391.
El ple del districte de Ciutat Vella va aprovar aquest dilluns per unanimitat la proposta, que té l'informe favorable de la Ponència de Nomenclàtor, que tramitarà l'expedient, amb el qual el canvi es farà efectiu en els pròxims mesos.
Es tracta d'una petició de comunitats i entitats jueves de la ciutat, que van dirigir una carta a l'alcaldessa, Ada Colau, que demanava el canvi de nom, com ja van dur a terme a anteriors governs municipals, perquè consideren infame que es perpetuï el pogrom del 1391 als carrers i la ciutat i es menyspreï la memòria de les víctimes.
Barcelona canviarà el nom del carrer Sant Domènec del Call
Aquesta via del Gòtic recorda la matança de 300 jueus i prendrà el nom del talmudista Salomó Ben Adret per votació unànime del ple de Ciutat Vella
ARA A PORTADA
Publicat el 17 de juliol de 2018 a les 15:25
Actualitzat el 17 de juliol de 2018 a les 15:26
Et pot interessar
-
Societat Odissea d'una víctima de violència masclista per un pis social (adjudicacions errònies incloses)
-
Societat Els Bombers donen per controlat l'incendi de Vilanova però avisen que la nau pot col·lapsar
-
Societat Què ha de canviar perquè pugui viure plenament en català a Barcelona?
-
Societat Augmenten a 24 les comarques en alerta per tempestes fortes
-
Societat Europa va notar problemes a la xarxa mitja hora abans de l'apagada
-
Societat «Pensava que era boira, però feia olor de clor»: així s’ha viscut el confinament químic