Un grup de científics ha descobert un virus similar al que va originar la pandèmia de la Covid-19 en ratpenats del país asiàtic de Laos. El descobriment del grup de recerca, pertanyent a l'Institut Pasteur de París i en col·laboració amb l'Institut Pasteur de Laos, confirmaria l'origen natural del SARS-CoV-2, segons ha publicat la revista científica Nature.
La investigació ha consistit a prendre diverses mostres de saliva, femta i orina a ratpenats que viuen en coves del nord de Laos. L'estudi s'ha realitzat entre finals de 2020 i principis de 2020 i dels resultats se n'extreu que les seqüències dels virus trobats en aquests animals són gairebé idèntiques a les del coronavirus. Concretament, els científics parlen de l'espècie Rhinolophus, en què van trobar tres virus un 95% idèntics al SARS-CoV-2.
A més, els científics també han pogut demostrar que els virus similars que s'han trobat poden contaminar cèl·lules humanes. Ara bé, amb un matís important: a diferència del coronavirus, aquests virus no tenen una proteïna anomenada Spike, que permet al virus penetrar adequadament en cèl·lules humanes. Per tant, sembla difícil que puguin donar lloc a una nova pandèmia.
[plantillacoronavirus]
Científics descobreixen un virus similar al de la Covid en ratpenats de Laos
La falta de la proteïna Spike -que sí que està present en el SARS-CoV-2- evita que aquests nous virus puguin penetrar en les cèl·lules humanes

- Els ratpenats carreguen més virus que altres mamífers -
- Pixabay
ARA A PORTADA
Publicat el 29 de setembre de 2021 a les 17:30
Et pot interessar
-
Societat Barcelona commemora els 20 anys de l’aprovació del matrimoni igualitari: «L'Orgull no caduca»
-
Societat El temps del cap de setmana del 19 i 20 de juliol: núvols i baixada de temperatures
-
Societat Es recupera la circulació a l'AP-7 després de retencions per accidents
-
Societat La Generalitat incentiva amb un plus l’ús del català als jutjats
-
Societat Prohibit el bany en tres platges catalanes per la qualitat de l'aigua
-
Societat Catalanofòbia en un bar de Barcelona: «Res de català, no m'agrada»