​Com gestionar els col·lapses als accessos de Barcelona?

Autopistas col·labora amb l'Ajuntament per analitzar els impactes en la mobilitat en diversos escenaris

La Meridiana de Barcelona
La Meridiana de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:50h
Com gestionar els col·lapses als accessos de Barcelona? Autopistas, companyia del grup Abertis, treballarà conjuntament amb l'Ajuntament per millorar la gestió de la mobilitat a les entrades i sortides de la ciutat. L'objectiu final d'aquest desafiament és simular escenaris, partint de dades creuades entre Autopistas i altres entitats, que permetin disposar a l'Ajuntament de la informació necessària per planificar futures actuacions de mobilitat orientades a reduir la congestió i la contaminació. 

Xavier Serra, director de Desenvolupament de Concessions i Transformació d'Autopistas, ha explicat que "els possibles models futurs de gestió de les principals vies d'accés a la ciutat i les tendències de mobilitat que apliquen o analitzen altres ciutats en els àmbits metropolitans, plantegen la necessitat de disposar d'escenaris de simulació basats en dades que facilitin a l'Ajuntament la definició i implementació de futures estratègies de mobilitat. La nostra experiència internacional col·laborant amb altres ciutats en l'àmbit de la mobilitat i el compartiment de dades de les principals vies d'accés de Barcelona, aportaran valor a aquest repte conjunt que desenvoluparem amb l’Ajuntament".

Després d'un procés de selecció, les empreses CIM i Mosaic Factor començaran a treballar al costat dels equips operatius d'Autopistas, l'Ajuntament i el programa DataCity per trobar solucions eficients. Les primeres conclusions s'anunciaran en un Demo Day a l'Ajuntament de Barcelona a finals de febrer de 2019.

El Programa DataCity, que desenvolupa solucions innovadores i viables als desafiaments de la ciutat, s'ha presentat aquest dimecres en el marc de l'SmartCity Expo World Congress 2018 i es desenvoluparà durant els propers quatre mesos.
Arxivat a