Educació confirma que nou escoles de l'Opus passaran a ser mixtes

Els centres concertats han presentat a la conselleria els requeriments necessaris i podran salvar l'ajut públic

L'escola La Farga s'ubica al barri de Mira-sol, Sant Cugat
L'escola La Farga s'ubica al barri de Mira-sol, Sant Cugat | La Farga
09 de març del 2022
Actualitzat a les 15:01h
El Departament d'Educació confirma que nou de les escoles que fins ara segregaven per sexe passaran a ser mixtes de cara al curs vinent a l'etapa de Secundària. Així ho ha pogut avançar TV3, després que fa uns dies la conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray reclamés a aquests centres escolars vinculats a l'Opus Dei unasèrie de requeriments perquè demostressin amb proves que realment anaven a canviar el seu model actual.

En un termini de 10 dies, aquestes escoles havien d'especificar com es faria el canvi i presentar un nou projecte educatiu basat en la coeducació. Una documentació que ha estat facilitada i, per tant, la Generalitat els dona llum verda per renovar el concert econòmic i poder així mantenir la seva part de finançament públic

Així doncs, les escoles que faran el pas tal com ja va avançar NacióDigital, i que majoritàriament formen part del grup de centres d'Institució Familiar d'Educació, són: La Farga, La Vall, Les Alzines, Institució Lleida, Institució Tarragona, Xaloc, Pineda, Bell-lloc del Pla i Canigó

Per contra, dels 11 centres concertats que fins ara separaven l'alumnat per sexe, n'hi ha dos que decauran. Es tracta de Viaró (Sant Cugat) i Camp Joliu (Arboç) que no haurien respost favorablement a les demandes del Departament d'Educació per poder mantenir el concert econòmic. Així doncs, a partir del curs vinent, perdran la subvenció i a secundària passaran a ser privats mentre, per ara, aguantaran el concert de primària que no caduca fins a l'any 2026.

La Generalitat ja va anunciar al mes d'octubre passat que la seva intenció d'acabar amb els concerts a totes aquelles escoles que segreguen per sexe, emparant-se en la nova llei d'educació (LOMLOE). El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, al·legava que els centres educatius del país havien d'"estar lliures de discriminació".