El botellot, prohibit a tot el país

El Govern fa uniforme la limitació de beure alcohol al carrer i es podrà sancionar amb multes entre els 3.000 i els 15.000 euros

Botellot al barri de Gràcia en una imatge d'arxiu
Botellot al barri de Gràcia en una imatge d'arxiu | ND
28 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:08h
El Govern prohibeix, a través d’una resolució del Procicat, el botellot a tot el país. Queda prohibit el consum d’alcohol a l’aire lliure i a la via pública per evitar l’expansió del coronavirus segons la resolució que s'ha aprovat aquest mateix dimarts.

Les multes aniran dels 3.000 als 15.000 euros i seran competència dels ajuntaments. El president de la Generalitat, Quim Torra, ja va avisar dilluns del risc que implicaven aquestes pràctiques, on sovint no es guarden les distàncies.

La setmana passada el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va dir que estava prohibit beure alcohol en grup al carrer, però la normativa era irregular i tenia llacunes. En alguns municipis ho estava de forma explícita i en d'altres no. Amb l'ordre del Procicat el Govern unifica la normativa i dona un marc legal sancionador als ajuntaments que no ho tenien previst. 

Ho ha explicat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, que ha afirmat que cal prendre mesures dràstiques per evitar les concentracions, que és "on creixen exponencialment els rebrots". "Hem de ser tots molts conscients del que podem fer i del que no", ha explicat Budó davant les contradiccions en alguns missatges.

La portaveu ha explicat que Quim Torra vol assistir a la reunió de la conferència de presidents a la Rioja de divendres però ho vol fer per via telemàtica.