La guerra entre Israel i Palestina està deixant xifres per a la història. Segons informa La Vanguardia, el conflicte seria el més desproporcionat des de la Segona Guerra Mundial. Diferents experts constaten la gran diferència de baixes mortals entre els dos bàndols.
Mentre la guerra ja ha deixat més de 18.000 palestins morts, segons dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat de Gaza aquest dilluns al matí, només s'han comptabilitzat 85 baixes israelianes. La diferència mostra la desproporció que està tenint la guerra sense comptar les víctimes que Hamàs va matar durant l'atac del 7 d'octubre, previ a la mobilització de l'exèrcit d'Israel.
L'abisme que hi ha entre els balanços mortals dels dos bàndols seria el resultat d'una estratègia bèl·lica d'Israel. L'exèrcit estaria buscant evitar baixes per així no tenir la pressió del seu propi país que podria tenir més arguments en contra de la guerra si suposés grans pèrdues civils. Per això, Israel utilitza atacs a distància i bombardejos massius.
La diferència entre les baixes palestines i les israelianes és aproximadament d'una escala de 200 a 1. Una diferència comparable només a la que hi va haver a finals de la Segona Guerra Mundial quan els Estats Units van detonar les bombes atòmiques d'Hiroshima i Nagasaki.
En altres conflictes també hi ha hagut grans diferències com és el cas de la guerra d'Iraq on hi va haver 8.000 morts civils locals per a 500 americans. I a l'Afganistan on, en vint anys de conflicte, es van comptabilitzar 12.000 morts afganesos per a 2.400 d'americans.
El conflicte a la Franja de Gaza ja acumula més de 18.000 morts
Els experts asseguren que és el combat més desproporcionat des de la Segona Guerra Mundial perquè feia dècades que no es veia un conflicte armat amb tanta diferència de baixes entre els dos bàndols
Ara a portada
-
Política ERC avala la nova injecció de crèdit d'Illa a canvi d'incidir en la resposta als aranzels Sara Escalera
-
Política L'oficialitat del català: entre la discreció i una pròrroga de Junts a Sánchez que no és eterna Bernat Surroca Albet
-
Societat Qui serà el nou Papa? Guia per entendre els equilibris d'una decisió transcendental Pep Martí i Vallverdú
-
-
Publicat el 10 de desembre de 2023 a les 18:56
Actualitzat el 11 de desembre de 2023 a les 11:12
Et pot interessar
-
Societat Un de cada quatre catalans rep atenció d'alguna entitat social
-
Societat La impunitat d'una discriminació lingüística a l'hospital arriba als tribunals
-
Societat Interior rebutja la protesta a l'AP-7 i redirigeix els veïns a l'N-340 a Alcanar
-
Societat El temps del dilluns 28 d'abril: sol al matí i pluges a la tarda