El superaliment que recomana Harvard per prevenir malalties cròniques i perdre pes

La universitat recomana combinar-lo amb altres fonts de greixos saludables per potenciar els seus beneficis

Publicat el 01 de febrer de 2024 a les 09:35
Actualitzat el 01 de febrer de 2024 a les 14:25
No hi ha aliments màgics. La clau d'una dieta saludable és la varietat i la combinació amb un estil de vida actiu i allunyat de les substàncies tòxiques. Sí que hi ha, però, els anomenats superaliments: aquells que proporcionen múltiples beneficis per a la salut i que són especialment rics en nutrients.

L'Escola de Salut Pública T. H. Chan de la Universitat de Harvard en destaca un al seu portal web que ajuda a prevenir diverses malalties cardiovasculars cròniques gràcies a l'alt contingut en àcids grassos omega-3, fibra i mucílag; així com proporciona un efecte saciant, ajuda a baixar pes i a reduir els triglicèrids. Es tracta de la xia que, tanmateix, és una gran font de proteïnes, calci, fòsfor i zinc.

[noticiadiari]2/266027[/noticiadiari]
Tot i que les llavors de xia també presenten beneficis com la reducció dels pics de glucosa després de menjar i alenteix la velocitat de digestió, Harvard alerta que ha de formar part d'una dieta variada i equilibrada, amb altres fonts de greixos saludables.

[plantillavirals]