
El paper de les hamburgueses està elaborat amb compostos que s'utilitzen per als productes cosmètics Foto: Wikicommons
Els embolcalls amb què se serveixen les hamburgueses i les patates fregides en els locals de menjar ràpid contenen substàncies nocives per a la salut. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi elaborat per investigadors de la Universitat de Califòrnia i que publica la revista especialitzada Enviromental Science Studies.
Segons els científics, asseguren que aquest tipus d'embolcalls estan elaborats a base de compostos químics que no és recomanable ingerir. "Que el paper que envolta l'hamburguesa no sigui comestible és normal, el problema és que algunes de les substàncies nocives poden migrar cap els aliments", alerten els investigadors a l'article.
Aquests compostos sintètics estan pensats per resistir l'oli, l'aigua i les altes temperatures per tal de conservar aliments com hamburgueses, patates o pollastre fregit. Els científics han detectat que algunes de les substàncies utilitzades també es fan servir en cremes sintètiques. L'estudi s'ha desenvolupat a partir de l'anàlisi de 400 embolcalls d'una trentena de restaurants de menjar ràpid i en tots s'hi han identificat compostos nocius.
Els investigadors apunten que si es consumeixen aliments d'aquest tipus de tant en tant l'impacte per a la salut és mínim. Ara bé, els comensals habituals d'establiments de menjar ràpid poden contreure, a la llarga, malalties relacionades amb el coresterol i la hipertensió, ja que als greixos saturats que ja s'associaven a les hamburgueses o els sandvitxos d'aquests restaurants ara s'hi ha de sumar la toxicitat dels embolcalls.